СЕЙШЕЛИ

ЗА ОФЕРТА ПОСЕТЕТЕ НАШИТЕ ОФИСИ ИЛИ ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ НА E-MAIL
НАЙ-ДОБРИТЕ ЦЕНИ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ И ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ
Обща информация
Република Сейшели - островна държава, намираща се в Индийския океан, състояща се от 155 острова. Източно е от континента Африка и североизточно от Мадагаскар. Близо до Сейшелите са: Мавриций и Реюнион на юг, Коморски острови и Мейота на югозапад и Сувадивската група на Малдивските острови на североизток. Сейшели имат най-малкото население от суверенните страни в Африка – само 84000. На Сейшелите се говори сейшелски, креолски, френски и английски. Климатът е субекваториален (морски). Температурите са приблизително между 26-28 градуса. Декември и януари са най-дъждовните месеци, юни и юли – най-сухите.

Визов режим
Необходим е международен паспорт, валиден към датата на напускане. При престой до 90 дни не е необходима виза.

Валута
Валутата на Сейшелите е Сейшелска рупия (SCR). Препоръчително е да имате в себе си евро, чекова книжка или кредитна карта.

Митнически правила
До 100 местни рупии могат да бъдат внесени на островите. Позволено е внасянето на следните стоки за лична употреба : до 400 къса цигари и 500 грама тютюн, 2 литра алкохол, 2 литра бира или вино. Наркотици, оръжия и порнографски са строго забранени за внасяне. До 100 рупии и неограничено количество чуждестранна валута могат да бъдат изнасяни.

Медицински услуги
Здравеопазването е на добро ниво. Не се изискват специални имунизации, но трябва да бъдете внимателни при употребата на плодове и зеленчуци. Препоръчително е консумирането на повече течности и бедни на мазнини храни, както и избягване употребата на алкохол.

Транспорт
Разпространено е използването на обществен транспорт, таксита и коли под наем. Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.

Забележителности
Задължително трябва да посетите Плажовете на остров Ла Диг, Vallée de Mai (гора – резеват на остров Пралин) и столицата Виктория.

Шопинг и бакшиши
Любителите на шопинга могат да посетят столицата Виктория, която предлага разнообразни магазини. Ако сте доволни от обслужването в хотелите и заведенията е желателно да оставите бакшиш.

Ястия и напитки
Характерни са ястията с риба и морски дарове , оризът и храните с много подправки. Месото е скъпо, затова се консумира рядко. Пресните плодови сокове се предлагат навсякъде. Интересен е вкусът на местната бира, наподобяващ този на немската.

Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Сейшелите, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Адис Абеба, Етиопия:
Адрес: Bole KK, Kebele 04/06/07, Addis Ababa, Ethiopia
Пощенски адрес: P.O.Box 987 Addis Abeba, FDR of Ethiopia
Тел.: +251 11 66 100 32
Факс: +251 11 66 162 70
Работно време: 08.00 – 18.00 ч.
E-mail: Embassy.AddisAbaba@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/ethiopia