Начало Актуални програми Мароко 2018 МИСТЕРИЯТА НА ПУСТИНЯТА ЮЖНО МАРОКО

Мароко 2018

МИСТЕРИЯТА НА ПУСТИНЯТА ЮЖНО МАРОКО
8 дни / 7 нощувки
Самолет
от 660
Мистерията на Пустинята в Южно Мароко

Мистерията на Пустинята в Южно Мароко
Дати на заминаване: 09.10.2018 г. - 16.10.2018 г.

Директен чартърен полет
Мароко е страна на хиляди контрасти. Тя привлича с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня, прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат – дълго и горещо лято, мека и влажна зима. Мароко е богата на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства, пълна с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете. Тя е модерна, бързоразвиваща се страна на базата основно на туризма. Изключително спокойна, страната е с тесни икономически връзки с ЕС. Тук се намират и най-красивите заливи на света - тези на Агадир. Той може да се похвали с температури, подобни на тези на Канарските острови, които варират между 26-28º през август и септември и 21º през януари.

ПРОГРАМА
Първи ден:
София – Агадир
Среща на Летище София, Терминал 1, за директен чартърен полет до Агадир, изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Агадир. Посрещане на място от фирмата партньор, която ще бъде указанa в програмата. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Argana 4* (или подобен). Свободно време. Вечеря и нощувка.

Втори ден:
Агадир – Тарудант – Уарзазат (375 км)
След закуска, обзорна обиколка на Агадир, който е един от най-добрите курорти в Мароко. Той разполага с отличен климат около яркостта на синия океан, богатство на флората и безкрайни пясъчни плажове. Агадир предлага на гостите си изобилие от магазини, бутици, дискотеки и нощни клубове. Посещение на първото рибарско пристанище на Мароко в Агадир, старият град Касба с мистериозен произход и старите квартали (Founty и Talborjt). Няма да пропуснем да посетитим и стария известен пазар на Агадир Сук ел-Хад, който се намира в огромен парк, което е изключителна възможност да опознаете града и да опитате от прочутото Арганово масло. След обяд отпътуване за Уарзазат през Тарудант - първичната столица на Южно Мароко, столица и на Кралството по време началото на управлението на Саадитската династия. Този „Малък Маракеш” е разположен сред маслинови, портокалови и аргонови дървета. Главната забележителност на Тарудант са мощните крепостни стени, които датират от 16 век. Продължението на пътя е през Талуин към знаменитата Касбу Аит Бенханду. ЮНЕСКО е обявило Касбу Аит Бенханду като част от световното архитектурно наследство и е един от ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест касби, а самото село представлява един лабиринт. Тази берберска крепост е разположена сред бадемови дървета и е толкова живописна, че често е служила като филмова площадка. Възможност за посещение на най-голямото филмово студио в света – Atlas Studio (срещу допълнително заплащане). Ще имате възможността да видите къде са снимани филмите „Мумията“, „Гладиаторът“ и още редица други световно известни филмови продукции. Пристигане в Уарзазат, настаняване в хотел Ouarzazate Riad Salam 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Трети ден:
Уарзазат – Тинрир – Ерфуд (320 км)
След закуска екскурзия в Уарзазат. Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. След обиколката отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия каньон Тодра. Ерфуд е наречен още Портата на пустинята. В древни времена малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Тинрир е малко градче, което в миналото е бил важен стратегически пункт, възвисяващ се над палмов оазис с рядка красота. На 15 км. от Тинрир се открива едно от най завладяващите зрелища на територията на Мароко - каньона Тодра. На места широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина от всяка страна. Две гигантски скали от розов гранит се допират една с друга на 300 м. височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите. Продължението на пътя е по долината Дадес покрай Келаа М’Гуна с нейните розови плантации. Пристигане в Ерфуд настаняване в хотел Erfoud Palm`s Club 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Четвърти ден:
Ерфуд
След закуска възможност за допълнителна екскурзия за половин или цял ден в дюните Мерзуги (срещу допълнително заплащане). Екскурзияте се провежда с джипове по пътя на рали Париж - Дакар до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили (срещу допълнително заплащане) и да наблюдавате уникалния залез в пустинята – цена на човек за половин ден 45 EUR, за цял ден 75 евро. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Пети ден:
Ерфуд – Алниф – Загора (285 км)
След закуска отпътуване за Загора през село Тазаррин Алниф Некоб. Загора е считана за входа на пустинята Сахара от запад. Напоследък градът предизвиква туристически интерес. Пустинята е близо и нейните ярки цветове и светлосенки се отразяват върху сградите. Градът е доминиран от силуета на Джебел Загора (планината Загора), живописната долина на река Драа, има обширни палмови насаждения и е отправна точка за много преходи в региона. От тук започва подобният на "Пътя на коприната" за Африка кервански "Път на златото" до Тимбукту. Световно известния знак на границата на града на арабски и френски гласи "52 дни до Тимбукту" (7 седмици и половина), указващ обичайното време, за да се стигне с керван през Сахара до пазарите на слонова кост, злато, сол, роби, екзотични животни и кожи на Тимбукту в Мали, колкото е отнело и на армията на Джудар паша да го достигне. Пристигане и настаняване в хотел Zagora Riad Salam 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Шести ден:
Загора – Агдз – Уарзазат – Маракеш (365 км)
След закуска отпътуване за Маракеш през планинския хребет Н’Тишка, където ще се спре, за да може да направите уникални снимки на фона на живописния планински пейзаж на Високите Атласи. Продължението на пътя е към Маракеш. След пристигане настаняване в хотел Gomassine 4* или Tichka 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Седми ден:
Маракеш
След закуска посещение на градините на Мажорел (по желание срещу доплащане на входна такса от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1 920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш, перлата на Юга. Приказно процъфтяващ град, разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци - всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно тук са съсродоточени по голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. Сутринта ще е посветена за запознанство с: Джамията Кутубия, павилиона Менара, гробищата на султаните от династията Саадид и прекрасния образец на дворцовата архитектура - двореца Бахия. След обяд ще посетите най-цветния пазар на Мароко и знаменития площад „Джема Ел Фна“. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка.

Осми ден:
Маракеш – Агадир (250 км) – София
След закуска, трансфер до летището в Агадир за полет Агадир – София с директен чартърен полет, изпълняван от BH Air.