Начало ЕКЗОТИКА МАВРИЦИЙ

МАВРИЦИЙ

ЗА ОФЕРТА ПОСЕТЕТЕ НАШИТЕ ОФИСИ ИЛИ ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ НА E-MAIL
НАЙ-ДОБРИТЕ ЦЕНИ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ И ГРУПОВИ ПЪТУВАНИЯ
Обща информация
Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 km източно от Мадагаскар, със столица Порт Луи. Състои се от островите св. Брендън, Родригес и Агалега, които са с вулканичен произход. Мавриций има население от около 1 288 000 души според данни от 2009 г. Английският е официален език на островната държава.

Визов режим
Необходим е международен паспорт (валиден минимум 3 месеца от датата на влизане в Мавриций).

Валута
Валутата в Мавриций е Мавританска рупия (MR). Препоръчително е да носите в себе си и щатски долари, евро, чекова книжка или кредитна карта.

Митнически правила
В страната могат да бъдат внесени 200 цигари и 250 грама тютюн, 1 литър алкохол, 2 литра бира или вино. Забранява се внасянето на хранителни продукти и растения. Позволено е внасянето до 700 рупии чужда валута, надвишеното количество трябва да бъде декларирано.

Медицински услуги
Сравнително добро е медицинското обслужване в страната. Повишено внимание при консумация на на плодове и зеленчуци.

Транспорт
За предвижване могат се използват както автобуси от градския транспорт, така и таксита, с предварително договорена тарифа. Движението на автомобилите се осъществява в лявата лента на платното.

Забележителности на Мавриций
Руините на имението Балаклава, укреплението „Форт Аделаид“, Институтът на Мавриций, старият градски театър, Природонаучният музей, Музеят на марките и най -старата пощенска станция в Мавриций, разположени в Порт Луи са сред основните забележителности на острова.

Шопинг и бакшиши
Привлекателно място за туристите е откритият пазар в Порт Луи, от където могат да се закупят различни сувенири за спомен. Обикновено бакшишите са включени в цените на услугите и не е задължително да се оставя допълнително.

Ястия и напитки
Кухнята е смесица от индийска, креолска, китайска и европейска кухня. Може да опитате напитката Алоуда (мляко със семена от босилек), навлезнала от индийската кухня.

При необходимост българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Мавриций, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Претория, Република Южна Африка:
Адрес: 1071 Church street, 0083 Hatfield, Pretoria, Republic of South Africa
Тел.: +27 12 342 37 20; +27 12 342 79 41
Факс: +2712 342 37 21
Работно време: По - Пт, 09.00 - 12.00 ч.
Мобилен тел.: +27 79 893 7336 - при спешни и неотложни случаи в извънработно време, празнични и почивни дни.
E-mail: Embassy.Pretoria@mfa.bg;
Website: www.mfa.bg/embassies/southafrica