Начало Актуални програми ТОП ОФЕРТИ ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК И ШРИ ЛАНКА

ТОП ОФЕРТИ

ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК И ШРИ ЛАНКА
10 дни / 8 нощувки
Самолет
от 1890

София - Делхи - Доха - Коломбо - Доха - София

В програмата "Златният триъгълник и Шри Ланка" можете да изживеете различни аспекти на Индия, великолепни сгради и национални забележителности, както и топлото гостоприемство на индийците. От националната столица Делхи ще се отправите към кралския град Джайпур, а след това Тадж-Агра. Всеки град ще ви изненада с атракции като Red Fort и India Gate в Делхи, Hawa Mahal и City Palace в Джайпур, Fatehpur Sikri и Taj Mahal в Агра. Тези няколко дни ще ви накарат да разберете защо Златният триъгълник е забележителна туристическа атракция на Индия.
Следва не по-малко вълнуващата:
Шри Ланка , която е буйна, тропическа, райска и забележителна......

26 април / петък:
Заминаване за Делхи, с полет на Qatar Airways в 13.00 от летище София, Терминал 2.
Кацане в Доха 17.50, заминаване за Делхи в 19.45, пристигане в Делхи 01.55часа.

27 април / събота:
Представител на местния партньор ще ви посрещне на летището с цветни гирлянди и ще ви отведе до съответния хотел. (Стаите ще бъдат на разположение след 14.00 часа) След кратка почивка, разглеждане на Стария и Новия Делхи, за да се запознаете с историята, изкуството, архитектурата и начина на живот на столицата на Индия. Седем града са съществували преди Делхи, преди британските колонизатори да създадат своя собствена мечтана столица, проектирана от сър Едуин Лютин. Следват: Red Fort, Jama Mosque, Raj Ghat, India Gate, President house & Humayun’s tomb. Вечеря в хотела и нощувка.

28 април / неделя: Delhi - Jaipur (260 км - 4-5 часа)
След закуска днес пътуваме до Джайпур, с кратки спирки по пътя. Столицата на Раджастан, наричан още "Париж на Индия". С население от 3,1 милиона души, това е десетият по големина град в Индия с доста добра инфраструктура и удобни пътища, които разделят шестте района на града. Джайпур заедно с Делхи и Агра са Златният триъгълник на Индия и първата и най-популярна дестинация за някой, който иска да посети страната за първи път. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

29 април / понеделник: Jaipur
Закуска в хотела. На сутринта ще посетим древната столица на Амбър, за да видите великолепната крепост. Крепоста -дворец комплекс, построен в индуски-мюсюлманска архитектура, от Raja Man Singh I, построен на хълма над езерото Maota. Махараджа Мансинг, е бил най-успешният генерал на император Мунгал от Акбар, започна да строи крепостта през 17 век. Замъкът е издигнат със помощта на слонове. Следобяд посещение на градския дворец, Обсерваторията и Hawa Mahal. Трансфер до хотел Heritage, Вечеря с народни танци. Нощувка в хотела.

30 април /вторник: Jaipur - Sirki - Аgra (238 км - 4-5 часа)
Закуска в хотела. Заминаване за Агра. Следва посещение на Fatehpur Sikri, внушителен град, построен от император Акбар през 1569 г., за да стане новата столица на неговата империя от 1571 година. Настаняване в хотела по-късно посещение на известния Taj Mahal и Agra. Вечеря и нощувка в хотела.

01 Май / сряда: Аgra - Delhi (204 км / 2-3 часа) - Colombo (AI 281 - 1340/1720)
След закуска трансфер до летище Делхи за полет за Шри Ланка в 13.40 часа.Пристигане на летище Коломбо, трансфер до хотела, Вечеря и нощувка в хотел Mandarina, Коломбо.

02 май / четвъртък: Colombo - Kandy (115 км / 3-4 часа)
Закуска в хотела. Заминаване за Kandy по време на пътуването ще посетите сиропиталището за слонове в Pinnawela, Обяд в ресторант Elephant Bay. Следва посещение на фабрика за чай.
Вечеря и нощувка в хотел Suisse

03 май / петък: Kandy
Закуска в хотела, посещение на Temple of the Tooth Relic, разглеждане на забележителностите на град Канди. Обяд в ресторант Alloy. Следобед посещение на Кралската ботаническа градина Peradeniya.Вечеря и нощувка в хотел Suisse.
 
04 май / събота: Каndy - Мatale-Sigirya (95 км / 2-3 часа)
Закуска в хотела. Посещение на Матале с плантация за подправки, където ще се ​​запознаете с разнообразието на подправки в Шри Ланка. Обяд в Spice Garden. Продължаваме към скалната крепост Сигирия. Провъзгласен за 8-тото чудо на света от ЮНЕСКО. Нощувка в Kashyapa Lion Rock Hotel Sigiriya

05 май / неделя: Sigirya - Colombo (150 км / 3-4 часа)
Закуска в хотела. Посещение на храма Dambulla Rock, продължаме към Негомбо. Обяд в хотел Becon Beach в Негомбо, посещение на рибния пазар в Негомбо. Следва Коломбо със разглеждане на забележителностите в Коломбо.
Гала вечеря и трансфер до летището за заминаване. Заминаване в 03.15ч. с полет на Qatar Airways от Коломбо за Доха, кацане в 05.50ч. Заминаване от Доха за София 06.50ч., кацане в София 12.00часа.

Хотели по програмата Цена на човек в двойна стая Цена на трети човек в двойна стая
Всичко описано в цената включва 1890 евро 1810 евро
  • Цените са в евро и се заплащат в лева по курс на БНБ – 1 евро=1.95583 лева

Цените включват:
  • Самолетни билети по-всички отсечки описани в програмата
  • 8 нощувки в двойни стаи със акуска.
  • Всички трансфери, екскурзии и разглеждане на забележителности по маршрута.
  • Пътни такси, такси за паркиране, такси за гориво, междудържавни данъци.
  • Английско говорущи местни водачи във всеки град.
  • Рикша в Джайпур.
  • Обувки за влизане в храмовете
  • Наш представител за помощ при всички пристигания и заминавания.
  • Всички действащи в момента данъци.