СЕВЕРЕН КИПЪР – Да изпратим лятото подобаващо...

Ларнака, Кипър

6 дни / 5 нощувки

Самолет Вид транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:

Цена от: 364.00
Резервирай

С това пътуване ще посетим едни от най-красивите места  в Северен Кипър, като ще имате възможност за разглеждане и на южната част. Северен Кипър е известен с кристално чистото си море, красиви и живописни места, отлично обслужване, морска храна, нощен живот и казина. Ако искате да видите нещо ново и красиво което да допълни палитрата от изживявания не пропускайте тази възможност.
Лесно е да си представим как гръцката богиня на любовта се е родила от вълните на кипърските плажове. С триста слънчеви дни през годината, Кипър е интересна туристическа дестинация със също толкова интересна история. Името му е дадено преди 3500 години, когато тук е намерена ценната мед - кипрос. Мнозина гърци били привлечени на острова, за да се издигне той като символ на сила и власт. Десет различни народа са управлявали острова в продължение на 27 века. 
От златните плажове, с техните зрелищни спортове, през цитрусовите дръвчета, боровете и планината Трудос, до веселите квартали - Кипър е едно цветущо приключение. Вижте Никозия, градът разделен от стена, открийте храната и културата и се потопете в пулсиращия нощен живот.
 
1 ви ден
Изпитане от София с дирктен полет до Ларнака 06:00 часа с полет на Ууз Еър. Кацане на летището в Ларнака 08.05 ч. Местно време посрещане от представители на фирмата партньор  след, което се отправяме за панорамна обиколка на Ларнака където ще се насладите на  красиви гледки и някои от основните забелейителности на градакато Църквата Свети Лазар (Agios Lazaros) е посветена на Лазар, покровител на Ларнака, Джамията Хала Султан Теке е построена върху паднал метеорит и считана от някои за трета по-важност след Мека и Медина, Замъкът Ларнака - намира се на крайбрежния булевард Финикудес, обяд в местна таврна /по желание/.
Следобяд се отправяме за Северен Кипър – пристигане привечер настаняване в хотела НОЩУВКА
2 ри до 5 ти ден
През целият престой имате свободно време за почивка и плаж, както и възможност за допълнителни екскурзии с екскурзовод на български език.
6 ти ден
Напускане на хотела и трансфер до летището в Ларнака за полет до СОФИЯ.
Полета е в 08.45 от Ларнака и каца в София 11.05 местно време

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е НОСЕНЕТО НА ВАЛИДЕН ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ


Условия за резервиране и плащане при СТАНДАРТНИ РЕГУЛЯРНИ ЦЕНИ:
От 30 до 50% от общата стойност на пакета при сключване на договора и не по късно от 2 дни след това ако е по банков път
Доплащане на остатъчната стойност 21 дни преди датата на отпътуване,

Всички плащане се извършват по начина оказан в Договора за Организирано пътуване или в брой, кредитна карта или банков път.
Условия за резервиране и плащане при- РЕЗЕРВАЦИИ С ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
От 30 до 50% от общата стойност на пакета при сключване на договора и не по късно от 2 дни след това ако е по банков път

Доплащане на остатъчната стойност Е В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПЕРИОДА ОПРЕДЕЛЕН ОТ ХОТЕЛА и публикуваните цена в сайта: www.aquatour.bg
При неизпълнение на срока за доплащане ценовата оферта не е валидна, клиента трябва да доплати с рекалкулирана цена при следващо намаление ако има такова, ако не се задължава да доплати по редовни цени като стандартен пакет с условията за съшия 21 дни преди отпътуване.В ТОЗИ СЛУЧАЙ КЛИЕНТА ГУБИ ОТСТЪПКИТЕ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ И ДОПЛАЩА ДО СТАНДАРТНАТА ЦЕНА НА ПАКЕТА.
Условия за резервиране и плащане при- ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА.
При резервации в промоции и последната минута се заплаща 100% от общата стойност на пакета при сключване на договора и не по късно от 2 дни след това ако е по банков път.

Декларирам, че съм получил нужната ми предварителна информация предиСключване и обвързване със същинския ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ.
Задължавам са да предам предварителната информация и на останалите потребители които биха фигурирали в сключването на предстоящ ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ.
В Аква Тур можете да сключите и застраховка „Отмяна на пътуване”. Застраховката е в случей, че се появи невъзможност за пътуване и ползване на заявените от Вас услуги.
Сключва се в срок не по-късно от 5 дни след настъпило първо плащане по резервация.

Застраховка „Отговорност на туроператора“ полица № 13160183320000017 от 04.11.2018 г. на „ЗАД Алианц България“ АД.
Забележка: Туроператорът си запазва правата за промяна часовете на полетите, промяна на датите и цените на офертите, както и екскурзионната програма при необходимост.
Уважаеми клиенти, публикуваното в този сайт е с информационна и рекламна цел. Всичко съгласно чл.28, ал.2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.
Цените за хотелите, обявени на страницата с офертата, са най-ниски за сезона.
 
  • Самолетни билети София –Ларнака –София-WIZZ AIR
  • Малък ръчен багаж с размер 55х40х23
  • 5 нощувки по програмата в предварително избран хотел  в хотел  на база всичко включено
  • Трансфери летище-хотел-летище/Северен Кипър/
  • Ппанорамна обиколка на Ларнака
  • Медицинска застраховка
  • Багаж - чекиран
  • Избор на място
  • Допълнителни екскурзии
  • Обяд в Ларнака
Целодневна екскурзия до Кирения - €40 за възрастен, €20 за деца до 11.99г
Разнообразете Гърция и Турция със Северен Кипър, и по-точно Кирения (или Гирне, както е името на града на турски). Места които се посещават: Музеят на корабокрушенията;  Музеят на иконите;  Крепостта; Замъкът Свети Иларион; Абатство Белапаис – готика  в близост до центъра на Кирения.

Ексрурзия до Пафос
 €90 за възрастен, €75 за деца до 11.99г

Това са най-често използваните фрази, които биват използвани, за да се опише остров Кипър. Той е третият по големина в Средиземно море и местоположението му предлага завидния брой от около 300-350 слънчеви дни годишно. И това ако не е основателен повод да помечтаем за него и за така очакваното лято!  Градът е включен в списъка в Световно културно наследство на ЮНЕСКО. Ето и основните забележителности в Пафос, които да не пропускате, докато сте там:
Гробници на царете, Древен театър, Археологически парк, Църква Свети Соломон, Баните в Пафос, Християнски базилики, Храма и залива  на Афродита и още много живописни места и мистични легенди които ще ви оставят без дъх.

Целодневна екскурзия до Никозия - €35 за възрастен, €18 за деца до 11.99г
Това е най-голямото селище на острова с население от 250 хиляди души. До 1974 г. Никозия е била столица на целия остров Кипър, но след завладяването на северната част от Турция, сега градът е разделен на две части и днес Никозия е единствената столица в света, разделена със стена.
Кипърската част на града е политически и финансов център на Кипър и източното Средиземноморие. Освен това има какво да се види там - зад Венецианските стени на Стария град са Кипърският музей и Общинският музей Левентис, както и кулата Шаколас със страхотна гледка на север. Никозия е известна със страхотни ресторанти и места за шопинг, а извън него е древният град Тамасос. Ако преминете в северната част на Никозия, влизате в турската част през пропусквателните пунктове и това позволява да се видят две култури в един ден. Носете си международния паспорт.

Целодневна екскурзия до Карпас - €45 за възрастен, €25 за деца до 11.99
На него се намират исторически забележителности като: замъка Кантара, мастира "Св. Апостол Андрей", останки от антични градове, златният плаж и много други. На полуострова има повече от 46 пясъчни плажове, където гнездят два вида костенурки. Регионът се развива благоприятно благодарение на туризма, риболова и селското стопанство- отглеждат се: плодове, маслини, тютюн. Той е едно от най- недокоснатите места в целия средиземноморски район и е дом на голям брой птици.

Целодневна екскурзия до Фамагуста - €40 за възрастен, €20 за деца до 11.99
Това е Вароша – прословутият „град-призрак”,Най-важният паметник в Фамагуста Лала Мустафа паша джамия е, бивш катедралата Св.. Никола. Тази сграда датира от тринадесети век, но турските нашественици се обърна на храма в джамия.
Травълърс също трябва да отидете на посещение на старата крепост построена през ден все още Lusignan, сега се нарича Кулата на Отело. Интересен собственост на Фамагуста е Църквата на св.. Петър и Павел.

Оферта № П63