Опознай Русия - Санкт Петербург и Москва. С полет от Варна

Русия

8 дни / 7 нощувки

Маршрут

Варна-Москва-Санкт Петербург-Москва-Варна

Дати на отпътуване:

19.08.2019, 26.08.2019, 02.09.2019

Цена от: 1809 лв.
Резервирай

Дата Цена Резервирай
19.08.2019 от 1856 лв. резервация
26.08.2019 от 1856 лв. резервация
02.09.2019 от 1821 лв. резервация
Програма
Първи ден:
Излитане от Варна в 14:45 ч. с авиокомпания S7 за Москва. Пристигане в Москва на летище Домодедово в 18:00 ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 20:30 ч., пристигане в 22:05 ч. Посрещане и трансфер до хотел 3*. Настаняване в стандартни стаи. Свободно време или вечеря по желание. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. След закуска в 09:00 ч. начало на панорамна обиколка на града с екскурзовод. Ще получите обща представа за града. Също така, ще видите прочути паметници на архитектурата – Невский проспект, Исакиевския площад, Сенатския площад, паметника на Петър I, Марсово поле, Лятната Градина и др. Ще посетите Исакиевския събор, храма Спас-на-Крови – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Свободно време за обяд. Връщане в хотела. Нощувка.
Екскурзия по желание:  Тур с корабче по река (срещу допълнително заплащане).

Трети ден:
Закуска. След закуска посещение на Ермитажа – един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др.  Посещение на Петропавловската крепост и църква – мястото от където е започнал Санкт Петербург, заложени и построени от Петър І.
След обяд възможност за допълнителна екскурзия до Царско село (по желание, срещу допълнително заплащане) – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Санкт Петербург. Освобождаване на стаите. Екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително и френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец - Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Свободно време за обяд. Отпътуване към летището за полет до Москва, посрещане на летището в Москва. Трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.

Пети ден:
Закуска. След закуска панорамна обиколка на Москва: Кутузовски Проспект, Москва Сити, Поклонная Гора, Врабчовите хълмове, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди и др. Посещение на Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин, както и най-древните руски икони, включително Троицата на Андрей Рубльов. Свободно време за обяд. След обяд пешеходна екскурзия по известната улица Арбат – Стария Арбат с паметниците на Пушкин и Окуджава, сувенирни магазини и прекрасна аркитектура, зданието на Министерството на външните работи (МИД). Свободно време. Самостоятелно връщане до хотела с метро. Нощувка.
Екскурзия по желание: Разходка с корабче „Радисон Роял” по река Москва. Най-добрият и отпускащ начин да видите едни от най-важните забележителности на руската столица е от борда на корабче по време на мини круиз. Особена романтика и естествена украса придават мостовете над реките, които протичат през града, особено вечер, когато са прекрасно осветени. Нощувка.  

Шести ден:
Закуска. След закуска Екскурзия по Московското Метро – посещение на едни от най-красивите метро станции със стенописи и мозайки. Посещение на Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а най–старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин. Свободно време за обяд. След обяд екскурзия по територията на Кремъл – архитектурния комплекс, Александровската градина, Катедралата Свети Василий, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана. Посещение на Оръжейната палата. Самостоятелно връщане до хотела с метро. Нощувка.

Седми ден:
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: Екскурзия до Коломенское и парк Царицино - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Михайлович Романов.  Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское  е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово - парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела. Нощувка.


Осми ден:
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Домодедово. Полет за Варна – Излитане от Москва за Варна с авиокомпания S7 в 15:30ч. Пристигане в Варна в 19:10 ч.

 

 
Хотели
ХОТЕЛ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ 3*
ХОТЕЛ ОРБИТА 3*

ХОТЕЛ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В МОСКВА 3*

ХОТЕЛ ГАММА ИЗМАЙЛОВО 3*


 
Допълнителни екскурзии
Тур с корабче по Нева
Цена: 41 EUR

Eкскурзия до Царско село
Величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове.
Цена: 50 EUR

Екскурзия до Коломенское и парк Царицино
Резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Михайлович Романов.  Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское  е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово - парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера.
Цена: 50 EUR

Разходка с корабче „Радисон Роял” по река Москва
Най-добрият и отпускащ начин да видите едни от най-важните забележителности на руската столица е от борда на корабче по време на мини круиз. Особена романтика и естествена украса придават мостовете над реките, които протичат през града, особено вечер, когато са прекрасно осветени.
Цена: 41 EUR

Посещение на „Оръжейна палата”
Цена: 20 EUR

 
- Самолетен билет за полет с S7 Варна– Москва - Санкт Петербург – Москва – Варна; 
- Летищни такси – 178 € (348 лв.) към 01.11.2018 г.;
- 3 нощувки със закуска в хотел 3* в Санкт Петербург в стандартни стаи;
- 4 нощувки със закуска в хотел 4* в Москва в стандартни стаи
- Трансфери летище Санкт Петербург - хотел - летище;
- Трансфери летище Москва - хотел - летище;
- Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и храма Възкръсение Христово;
- Целодневна екскурзия до Петерхоф;
- Посещение на Ермитаж;
- Панорамна обиколка на Москва;
- Пешеходна обиколка на Кремъл;
- Посещение на Оръжейната палата;
- Екскурзоводско обслужване;
- Всички входни такси за посещаваните обекти описани в програмата;
- Медицинска  застраховка със застрахователна компания „Уника“ с покритие 30 000 € и асистанс;
- Водач от фирмата организатор по време на пътуването;

 
- Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат;
- Горивна такса  – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);
- Допълнителните екскурзии;
- Екскурзия ”Тур с корабче по Нева” (при мин. 15 човека) – 80 лева;
- Екскурзия до Царско Село (при мин. 15 човека) – 50 EUR;
- Целодневна екскурзия до Коломенское и парк Царицино с посещение на двореца на Алексей Романов (при мин. 15 човека) – 50 EUR;
- Разходка с корабче по река Москва (при мин. 15 човека) – 80 лева;
- Доплащане за медицинска застраховка за лица от 75 до 80 г. -  20 лв.
- Застраховка отмяна на пътуване – сключва се при подписване на договора на стойност около 2,5% от общата сума;
- Разходи от личен характер.

Оферта № Е17