Магията на Оман

Оман

6 дни / 5 нощувки

Самолет Вид транспорт: Самолет

Маршрут

София - Мускат - София

Дати на отпътуване:

01.11.2019

Цена от: 2874 лв.
Резервирай

Дата Цена Резервирай
01.11.2019 от 2874 лв. резервация
 
Ден 1 - 01. Ноември, петък. Полет София – Мускат.
10.00 ч. -  Среща на летище София.
12.25 ч. - Полет с Катарски авиолинии до Оман с прикачване в Доха.
22.20 ч. - Пристигане в Оман, Мускат. Посрещане на летището, трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Мускат.
Ден 2  - 02. Ноември, събота. Обиколна екскурзия на Мускат. /включена в пакетната цена/
09.00 - След закуска обиколка на Мускат. Продължителност около 8 часа.
Първа спирка на перлата на Мускат - Голямата джамия на Султан Кабус. Ще останете възхитени от сложната модерна архитектура и изчистена стилистика на храма, чието изграждане отнема близо седем години, за да бъде открит през 2001 г. по случай 30-тата годишнина от властта на султан Кабус. Независимо от религията, която изповядвате, ще останете впечатлени от стила и размаха на архитектите и дизайнерите на храма.  Красив полилей с кристали Сваровски и огромен ръчно тъкан килим украсяват главната зала за молитви. Не забравяйте, че при посещение в джамията жените трябва да покрият косите си с кърпа - най-добре е да носите своя, но можете да си вземете и на място. Днес на това място има библиотека и център за изучване на религията. Продължаваме към Кралската опера в Мускат - основната гордост на съвременния Оман. Грандиозното откриване на операта се проведе на 11 октомври 2011 г. По това време тя e единствената на Арабския полуостров. Владетелят на Оман е известен с голямата си любов към класическата музика. Операта се превръща в основен център на музикалното изкуство култура в страната. Следващата спирка са пазарите за риба и зеленчуци в Мутрах, където ще имате възможност да се докоснете до традиционната за арабския свят търговия. Следва сука Мутрах - най-големият закрит пазар в Оман, който ще ви посрещне с феерия от цветове и аромати. Тук се предлагат разнообразни стоки и особено типични за Оман сувенири като тамян, Омански ханджари и красиви сребърни занаятчийски изделия, шалове от пашмина и др. Свободно време за разходка, пазаруване и обяд.  Следва разходка около двореца Ал Алам. Дворецът Ал Алам е великолепно архитектурно съоръжение с  вплетени в него интересни елементи от индийската архитектура. Пред фасадата на двореца, оформена в гълъбови и златисти тонове, се простира малък, но много живописен парк, който се спуска надолу към океана. Дворецът се извисява величествено над морското пристанище на Маскат, а недалеко от него се намират построените от португалците през 16 век  прочути крепости  Джелали и Мирани. Дворецът е построен през 1972 година и днес все още се използва като резиденция на султан Кабус, затова туристите се допускат само до вратите му. Всъщност денонощно дворецът е охраняван от кралската гвардия. Дворецът е уникален образец на източната архитектура, истински шедьовър на османските майстори. Пленява с  елегантността и простотата си,  напомня с красотата си истинските приказни дворци. Около 17.00 ч. приключва целодневния тур. Свободно време. Нощувка.
Ден 3 - 03 ноември, неделя.
След закуска и свободно време или за тези, които са се записали предлагаме едно пътешествие -  Екскурзия до Вади Шаб. Продължителност около 8 часа.  Забележка:  Екскурзията не е включена в пакетната цена и се заплаща допълнително.  Екскурзоводското обслужване е на английски език.  08.00 ч. - След закуска отпътуване. Пътят е живописен и красив и минава през Куриат, рибарско село охранявано от неговата крепост, построена през 18-ти век. Пристанището е много автентично. Цветът на морето гарантирано ще ви впечатли. Пътуването продължава покрай карстововата дупка Бима – интересно природно образование и живописно чудо. Бима е грандиозен варовиков кратер, който е бил създаден преди много години от срутване на планината. Той е изпълнен със синьо-зелена вода и предлага приятно зрелище за очите. След това се продължава към Вади Шаб. Ако смятате, че райските оазиси с вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Шаб е истински рай на земята - има голямо езерце и бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки. Долината Вади Шаб е една от най-известните и популярни туристически атракции на Оман и е едно от най-красивите места в страната! Ако желаете можете да си вземете бански костюм за плуване. Около 16,30 ч. приключва целодневния тур. Завръщане в Мускат. Свободно време. Нощувка.
Ден 4 - 04 ноември, понеделник.
След закуска и свободно време или за тези, които са се записали предлагаме Екскурзия до Низва. Продължителност около 9 часа.
Забележка:  Екскурзията не е включена в пакетната цена и се заплаща допълнително.  Екскурзоводското обслужване е на английски език. 08.00 - След закуска потегляне по маршрута за Низва. Посещение на Низва - най-големият град в централната северна част на страната и разположен в подножието на високата планина Хаджар. Пътят преминава през планината  и Биркат ал Мауз, старо село, където къщите построени отдавна в чистите омански традиции, все още са добре запазени. Биркат ал Мауз е едно от най-известните селища в руини в султаната. С 2 набора от руини, голяма плантация на банани и живописна обстановка, мястото е също така дом на старата напоителна система Фалаж, включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Низва е старата столица на страната от 6-7 век и най-големият град в централната северна част на страната, който обаче е запазил своите традиции. В Низва се намира голям и красив форт /крепост/, който помещава богата изложба. Около форта е ограден стария град с типична арабска архитектура и тесни улички. Там е разположен и един от най-големите пазари в страната, където може да се намери практически всичко. Атракция за туристите е пазарът на животни, организиран рано сутрин всеки четвъртък и петък. В околностите на Низва се намира най-големият фалаж в страната - Фалаж Дарис, обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът дължи своето съществуване благодарение на водата, която той отвежда от планината до града.
След Низва ще продължим към Бахла. Фортът Бахла процъфтява благодарение на Бану-небхан - основното племе в този район в периода 12-15 век. Руините на огромния форт с неговите стени и кули от изсушен кирпич върху каменни основи е забележителен пример за такъв род укрепления, свидетелстващи за могъществото на племето. Фортът е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Към този момент  е затворен за ремонт. Само на няколко километра е крепостта Джабрин - най-красивата крепост на Оман. Построена от Имам Билбаруб бин Султан около 1670, все още можете да намерите богати декорации по стените, вратите и най-вече великолепните дървени тавани. Крепостта Джабрин в Оман, Флоралните мотиви, арабската поезия и сура от Корана се намират почти навсякъде и показват артистичната нагласа на Биляруб. Той финансира не само изкуството, но и учители по теология, астрология, медицина и право бяха насърчавани от него и преподавани тук. Крепостта е била "преоткрита" и възстановена едва през 90-те години на нашия век. Около 17.00 ч. приключва целодневния тур. Връщане в Мускат.Свободно време. Нощувка.
Ден 5 - 05 ноември, вторник
След закуска и свободно време или за тези, които са се записали предлагаме едно приключение в пустинята -  Екскурзия до пустинята Уахаба. Продължителност около 9 часа. Забележка:  Екскурзията не е включена в пакетната цена и се заплаща допълнително.  Екскурзоводското обслужване е на английски език.  08.00 ч – след закуска отпътуване.  Трансфер с джипове по 4 човека.  Пустинята  Уахиба се простира върху площ с дължина около 200 км и ширина близо 100 км.  Това популярните дестинации на Оман с много оазиси наблизо. Въпреки, че е пустинен климатът  мястото е едно от най-мистериозните райони на Оман  с голямо разнообразие на флора и фауна. Наблизо има много туристически лагери, така че да пренощуваш, да гледаш залеза и изгрева на фона на златните дюни. Ще имате възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините, като посетите бедуинска къща, където ще видите различни традиционни занаяти, а може и да пояздите камила . Ще се докоснете до автентичния дом на бедуините - хора със здрав дух, които знаят как да оцеляват  в условията на суровата пустиня. По тези места се отглеждат дромадери (едногърби камили), порода известна с качествата си на бегачи: с дълги, стройни и здрави крака.  Днес, тези дромадери са многоприключение извън столицата ще ви даде възможност да се потопите в огромно  червено - бяло море от пясък . По принцип пясъците на Ал Уабиба са една от най- търсени в района на Персийския залив, заради „спринтьорските” си способности.Продължението на това приключение в пустинята е отпътуване към Вади Бани Кхалид, широка зелена долина, сгушена в подножието на планината Хажар: истинска еденска градина, където водата тече обилно през цялата година. Палмови, мангови, цитрусови горички и насаждения тук растат в просперитет. Множество селища са възникнали на това място още от дълбока древност, закътани в този плодороден оазис. Ще разглеждате  долината с нейните пейзажи  и ще имате възможност да се изкъпете в изумрудено зелените води на Уади. Това място се счита за най-красивия оазис на Оман. Той е разположен дълбоко в хълмовете и се смята, че има повече вода от всяко друго място в Султаната (плуването е възможно; по желание може да си вземете бански костюм). Около 16 ч. Връщане в Мускат. Свободно време и нощувка.
Ден 6 - 06 ноември,  сряда. Отпътуване от Мускат.
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
09.00 ч. – трансфер към летище
13.45 ч. – полет от Мускат за София с прикачване в Доха
21.15 ч. – пристигане в София

 
Редовни цени
  Цена на човек Цена на човек
Хотел 4* в двойна стая в единична стая
  с вкл. закуска с вкл. закуска
Хотел Crowne Plaza Muscat 4* или подобен 1519 EUR 2069 EUR
https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en 2971 BGN 4047 BGN
Hotel Levatio 4*  или подобен 1259 EUR 1434 EUR
https://levatiohotels.com/ 2463 BGN 2805 BGN
 
 
Хотели по програмата:
Хотел Crowne Plaza Muscat 4*, Мускат, Оман https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en
Хотел Crowne Plaza Muscat предлага изглед към залива на Оман и самостоятелна плажна ивица.
Стаите са с изглед към морето или към града.
За пълния релакс на гостите хотелът разполага със сауна и 2 открити басейна,  кортове за тенис и скуош. Допълнително се предлагат различни масажи и процедури със скални маски или ексфолиант  за цяло тяло или лице.
Арабски, италиански и международни ястия се сервират в 4-те ресторанта на хотела. Гостите могат да се насладят на напитки и коктейли в бара край басейна или в английския пъб Duke’s Bar.
Предоставя се безплатен Wi-Fi във всички части на хотела.
Хотел Crowne Plaza Muscat е на 5 минути с кола от търговския район Qurum и на 20 минути с кола от международното летище в Мускат. Два пъти дневно се предлага безплатен трансфер до Голямата джамия, Muttrah Souk и центъра на града.
 
Хотел Levatio 4*, Мускат, Оман https://levatiohotels.com/
Хотел Levatio Muscat е нов, луксозен 4* хотел с централно разположение. Стаите са  просторни и оборудвани с всички удобства за пълноценен престой.
Всяка сутрин се сервира закуска на шведска маса. Гостите могат да се насладят на храна в ресторанта на хотела, който е специализиран в международната кухня.
За пълният релакс на гостите хотелът предлага модерно оборудван фитнес , стаи за масаж, джакузи, сауна, хидромасажна вана, парна баня и стаи за релакс. А инфинити басейна на покрива е идеално място за разпускане през деня  със студени освежителни напитки и вкусни закуски от бара към него.
Предоставя се безплатен Wi-Fi във всички части на хотела.
Голямата джамия Султан Кабус е на 5 километра от Levatio Hotel Muscat, а Кралската опера Muscat е на 9 километра. Най-близкото летище е международно летище Мускат, което е на 15 километра от хотела.

Допълнителни екскурзии

 
Название Избираема Цена
     
Допълнителните екскурзии по програмата с екскурзовод на английски език ДА  
Екскурзия до Вади Шаб ДА 135 €
Екскурзия до Низва ДА 135 €
Екскурзия до пустинята Уахаба ДА 270 €
Входни такси за обектите ДА  
Туристическа виза за Оман ДА 60 €
Обяди и вечери по програмата ДА  
Лични разходи ДА  
Застраховка "Отмяна на пътуване" ДА  
 
 • Двупосочен самолетен билет София – Доха – Оман – Доха – София с вкл. 1 брой чекиран багаж до 30 кг, 1 брой ръчен багаж до 7 кг , кетъринг на борда и летищни такси
 • 5 нощувки със закуски в избрания хотел
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • Целодневна обиколка на Оман
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро
 • Водач от фирмата при група от мин. 14 човека
 • Допълнителните екскурзии по програмата с екскурзовод на английски език
 • Екскурзия до Вади Шаб - при мин. 6 човека - 135 евро; при мин. 10 човека - 90 евро
 • Екскурзия до Низва - при мин. 6 човека - 135 евро; при мин. 10 човека - 90 евро
 • Екскурзия до пустинята Уахаба - при мин. 6 човека - 270 евро; при мин. 10 човека - 170 евро
 • Входни такси за обектите
 • Туристическа виза за Оман (около 60 евро)
 • Обяди и вечери по програмата
 • Лични разходи
 • Застраховка Отмяна на пътуване
Условия за записване:
 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек при потъвърждение на резервация
 • Доплащане до 50 дни преди заминаването.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 14 човека.
 • Срок за уведомление за недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване

Виза:
Българските граждани се нуждаят от виза за Оман, за която се кандидатства предварително онлайн на https://evisa.rop.gov.om/ Заплащането е на сайта, цената зависи от дните на престоя ви. Изисква се паспорт валиден поне 6 месеца след датата на отпътуване. В него не трябва да има израелски печати.

Практическа информация:
Посочените дати на пътуване не са гарантирани и следва да се потвърдят от местния ни партньор. Туристите следва да поискат разрешение преди да снимат хора или тяхна собственост. На определени места има знаци "Снимането забранено", които трябва да се спазват. Жените трабва да се обличат скромно извън хотела, т.е. с дълги поли или рокли под коляното, с покрити рамене; мъжете трябва да носят дълги панталони и ризи с ръкави. Стегнати дрехи по тялото може да се носят само на територията на хотела и неговия ресторант, за да не се обиждат местните хора, въпреки че много западни туристи не спазват това. На публично място не се носят къси панталони и бански (освен на плажа). Жените трябва да покрият главата си с шал, когато посещават джамии. Събирането на миди, морски охлюви, корали, морски раци и костенурски яйца е строго забранено. Не пийте вода от чешмата, избягвайте и млечни продукти, които в повечето случаи са прозиведени от сурово мляко. Яжте само добре сготвено месо и риба. Зеленчуците трябва да са варени/сготвени, а плодовете - обелени.

Оферта № Е31