Круиз По стъпките на Фараоните с вътрешен полет. София-Хургада-Кайро-София


Египет

8 дни / 7 нощувки

Самолет Вид транспорт: Самолет

Маршрут

София-Хургада-Луксор-Есна-Едфу-Ком Омбо-Асуан-Кайро-София

Дати на отпътуване:

07.04.2021, 21.04.2021, 05.05.2021

Цена от: 1381 лв.
Резервирай

Дата Цена Резервирай
07.04.2021 от 1380 лв. резервация
21.04.2021 от 1380 лв. резервация
05.05.2021 от 1380 лв. резервация
 
Програма
Круиз По стъпките на Фараоните с вътрешен полет. София-Хургада-Кайро-София

 

ЦЕНИ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.03.2021 г. 

Първи ден  Хургада  
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от BH Air с номер на полета BGH 2015. Излитане в 07:30 ч. Кацане на летището в Хургада в 09:20 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел на база AMC Royal Hotels & Spa 5*, Stella Di Mare Gardens Resort & Spa 5* или подобен на база All Inclusive.
Вечеря и нощувка.

Втори ден Хургада  
След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане

Трети ден  Хургада – Луксор
Ранно сутринта отпътуване за Луксор. След пристигане, трансфер до 5* речен круизен кораб (на компанията Presidential Nile Cruises) на база пълен пансион и първи обяд на борда. В следобедните часове предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. След разглеждане на забележителностите се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен комплекс в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. 
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.

Четвърти ден Луксор – Есна – Едфу
След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете (Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. След обяд продължаваме плаването по посока Едфу през Есна.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

Пети ден  Едфу – Ком Омбо – Асуан
Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Свободно време за плаж на борда на кораба. Обяд. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собек, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Отплаване за Асуан.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

Шести ден  Асуан
Закуска. Посещение на Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Възможност за свободна разходка из колоритния Асуански пазар. Сутринта, срещу допълнително заплащане, ще имате възможността да посетите Абу Симбел или Автентично Нубийско селище. Обяд. Следобед започваме с посещение на Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

Седми ден Асуан – Кайро
Закуска. Трансфер до летището в Асуан за полет до Кайро. Кацане на летището в Кайро. Посрещане от фирмата партньор на място. Екскурзия Кайро:
Еднодневна екскурзия на Кайро (включена в цената)
Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Включен обяд (сух пакет). След екскурзията на Кайро, вечеря в ресторант. Трансфер до хотел Cairo Pyramids Hotel 5* (или подобен) и настаняване.
Нощувка.

Осми ден Кайро
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Кайро за директен чартърен полет за София изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH 2014. Излитане в 10:00 ч. Кацане на летището в София в 13:40 ч.
 
Хотели
ХОТЕЛ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХУРГАДА
ХОТЕЛ AMC Royal Hotels & Spa 5*, Mirage Bay Resort & Aqua Park 5* (или подобен) на база All Inclusive
Круизен кораб 5* от Луксор до Асуан  на база пълен пансион.
ХОТЕЛ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В КАЙРО
ХОТЕЛ Cairo Pyramids Hotel 5* със закуска (или подобен)

 
-    Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси;
-    Един салонен багаж до 7 кг. и  чекиран багаж 20 кг.;
-    Всички трансфери;
-    Екскурзия на Кайро – разглеждане на Пирамидите, Сфинкса и Националния Египетски Музей;
-    2 нощувки в Хургада в хотел 5* на база All Inclusive;
-    4 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан;
-    1 нощувка в Кайро в хотел Cairo Pyramids Hotel 5* или подобен с включена закуска;
-    1 вечеря в ресторант в Кайро;
-    Самолетен билет с директен полет от Асуан до Кайро;
-    Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб;
-    Обслужване от местни екскурзоводи придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
-    Mедицински разходи при болест и злополука на туриста с покритие 10 000 евро и асистанс;
-    Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой;

 
-    Допълнителни екскурзии;
-    Напитките на борда на круизния кораб;
-    Лични разходи;
-    Бакшиши - в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода около $25 за целия престой;
-    Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно;
-    Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗД "Групама";
-    Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава);

Оферта № Е181