Загадките на Древна Ликия - полет от София 2021


Турция

8 дни / 7 нощувки

Самолет Вид транспорт: Самолет

Маршрут

София - Анталия - Кемер - Памуккале - Фетие - Каш - Кемер - Анталия - София

Дати на отпътуване:

26.09.2021, 29.09.2021, 03.10.2021, 06.10.2021, 10.10.2021, 13.10.2021, 17.10.2021, 20.10.2021, 27.10.2021

Цена от: 510 лв.
Резервирай

Дата Цена Резервирай
26.09.2021 от 756 лв. резервация
29.09.2021 от 756 лв. резервация
03.10.2021 от 717 лв. резервация
06.10.2021 от 717 лв. резервация
10.10.2021 от 717 лв. резервация
13.10.2021 от 646 лв. резервация
17.10.2021 от 646 лв. резервация
20.10.2021 от 646 лв. резервация
27.10.2021 от 597 лв. резервация
 

Програма
ЦЕНИ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.03.2021 г. 

Първи ден:
София – Летище Анталия – Кемер (70 км)
Излитане от София за Анталия с чартърен полет от Терминал 1 на летище София. Кацане на летището в Анталия. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Втори ден: 
Кемер – Анталия – Кемер (100 км) 
Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр.н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Трети ден: 
Кемер – Памуккале (280 км) 
 След закуска обзорна обиколка на Памуккале (включена в цената). Памуккале (Pamukkale) или „замък от памук“ (превод от турски) е природна забележителност в югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върхът на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двете са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес се създават множество земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. В тези извори се съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Водата е с температура 37°C, която излиза, клокочейки изпод земята, и в изумителни каскади се спуска надолу по поредица от около сто тераси. Водните потоци са издълбали терасите и във вдлъбнатините са се образували топли водни басейни. Клеопатра е посещавала това място и ако искате можете да се потопите в нейния извор - извора на Клеопатра (срещу допълнително заплащане). Водата в този извор е 36-37 °С. Има соли на бикарбонат, сулфат, въглероден диоксид, отчасти на желязо и радиоактивни елементи. Близо над Памуккале се намират развалините на античния град Хиераполис (в превод - Свещен град), основан през 190 г. пр.н.е. от династията на Аталидите - владетелите на Пергамон. Градът бил популярен сред гърците и римляните, страдащите от кожни болести и ревматизъм. Едно от интересните съоръжения в Хиераполис е амфитеатъра. Първоначално той е построен на североизток от северната порта, но е бил разрушен от силно земетресение през 17 г. от н.е. След земетресението през 60 г. от н.е по време на царуването на император Тит Флавий е построен нов театър, издълбан в склона на хълма, на изток, като се използват и останките на ярусите на стария театър. Днес театърът е в процес на реставрация. Побира 10 000 зрители и е втория по големина след този в Ефес в Мала Азия. Следващото забележително съоръжение на града е прочутият му некропол, който се простира от северната до източната и южна част на стария град. Повечето от всичките 1 200 гробници са изградени от варовик. Нещо повече, некрополът е изпълнен със саркофази на високопоставени личности, включително Саркофагът на Марк Аврелий Амианос. По път посещение на Outlet Centre за текстилни изделия. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: 
Памуккале – Фетие (200 км)
След закуска отпътуване за Фетие. По път посещение на занаятчийница за ювелирни изделия. След обяд пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Пети ден:
Фетие 
След закуска обзорна обиколка на Фетие (включена в цената).  Фетие (Fethiye) е морски курорт в Турция, разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море. Една от историческите особености в града, е че тук са живели най-известните гадатели, имащи огромно въздействие за хода на историята. В древността градът се е наричал Телмес и е известен като един от най-старите градове на Ликия. В IX век от н.е. градът е бил преименуван на Макри, а през 1914 г. е наречен Фетие по името на известен турски летец-изпитател, загинал по време на полет през  1913 г. През 1957 г. в следствие на разрушително земетресение, руините на древния град са разрушени. След земетресението Фетие се преражда в нов пристанищен град с население от 32 хил.души.  Най-значителния монумент запазен от древния Телмес е скалния некропол. Тези скални гробници изсечени в канарата, която се забелязва от града, датират от VI – IV век пр.н.е. След свободно време за обяд, денят продължава с посещение на градчето Кармиласос (Karmilassos), коeто се намира на 8 км. от Фетие. Средновековното градче датира от 3000 година преди Христа. До 1922 година в това градче е имало близо 25 000 жители. И до наши дни все още са запазени останките на 4 000 къщи, библиотека, няколко малки църкви, ателиета, болници и аптеки, които са доказателство, че е процъфтявал висок социален и културен живот. След обяд се отправяме към залива Йолю Дениз – Мъртво море, който се намира на 15 км. от Фетие. Това е истински рай с богата растителност и мек бял пясък, по естествен начин защитен от откритото море. Ще имате възможност за плаж. След обяд възможност за допълнителна екскурзия до Далян, (Dalyan), Каунос (Kaunos) (срещу допълнително заплащане 40 евро) – До този плаж се достига с малки лодки. Плажът представлява дълъг и тесен подводен бряг, който образува естествена преграда между делтата с прясната вода на река Далян и Средиземно море. Това е една от основните територии за отглеждане на големите морски костенурки (CarettaCaretta), пoради което се нарича “Плажа на костенурките”. Над отвесните скали на реката са се запазили фасадите на ликийски гробници, изрязани от скала, около 400 г. пр.н.е. Според митологията Каунос е основан от крал Каунос, син на карийския Крал Милет и внук на Аполон. Каунос имал и сестра близначка на име Библис за легендата на която, ще иамте възможност да се запознаете на място. След пристигане настаняване в 4* хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Шести ден: 
Фетие 
Закуска. За тези, които са жадни за повече емоции и спомени този ден сме подготвили и допълнителна екскурзия до Гръцкия остров Родос (Срещу допълнително заплащане) с катамаран. Родос (Ρόδος, Rodhes) е най-големия от Додеканезките острови на Гърция в Егейско море. Разположен е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Остров Родос има форма на острие на стрела, дълъг е 79,7 км и е 38 км широк, с обща площ приблизително 1398 кв. км. Населението наброява 110 000 души. Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос и край Критиния. Свободно време за разглеждане на стария град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Седми ден: 
Фетие – Каш – Кемер (245 км) 
След закуска отпътуване за Каш. Каш е прекрасно рибарско селище, намиращо се между зелени хълмове и морето. Сега е туристически град, известен със старинните си улички и къщи и традиционни турски кафенета. Южната ни съседка предлага всякакви възможности за забавление и почивка, но Каш е златната среда. Освен спокойни и чисти плажове там има много исторически забележителности и малки улички с десетки магазинчета, пълни с всевъзможни сувенири и бижута, повечето от които ръчно изработени. Много популярно място е за гмуркане. Свободно време. Продължаваме с една от най-интересните исторически екскурзии. Ще посетите древния град Кекова. Разходка с корабче по заливите на остров Кекова с възможности за плуване в кристално чистите води. Кекова е красив малък остров (едва 4,5 km²) в района на Анталия.  Днес островът е необитаем, но е готов да изложи на показ красивите си форми пред всеки любопитен. Тук, на северния бряг на острова, някога е бил разположен древният град Аполония. Но, поради силно сеизмичният характер на района и честите земетресения тук, градът се свлича под морското равнище. Днес Аполония може да се види на дъното сред бистрите сини води. След кратка разходка посещение на град Демре, който е известен като родно място на св. Николай Чудотворец, епископ на античната Мира през IV в. сл.Хр. Множество чудеса са приписвани на светеца след смъртта му, но малко се знае за неговата историческа личност. Погребан бил в църквата в Демре, посветена на паметта му. Легендата разказва, че когато гробът на Св. Николай бил отворен от италиански богомолци, те загубили свяст от уханието на това благовоние. Той е погребан в днешния град Демре, където е построена църква в негова памет. Църквата „Свети Никола” е издигната на мястото на гробницата на светеца, който е бил мъченик под владичеството на император Диоклетиан. Църквата е била и остава популярен поклоннически център, дори и след пренасянето на мощите на Св. Николай в Италия. Това е така, защото поне частичка от неговите свети мощи може би е все още там, в древната ликийска страна, където Светителят извършил много чудеса чрез Божията благодат, довеждал със своите проповеди хората до разкаяние и познание за Бога и ги укрепявал във вярата. Божествения дух на това място, което е регистрирано като археологически обект от първостепенна важност през 1982 г. и е част от световното културно наследство. Настаняване в хотел в Кемер. Вечеря. Нощувка.

Осми ден: 
Кемер – Летище Анталия – София (70 км)
Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София с чартърен полет и кацане на летището в София Терминал 1.


ЦЕНИ:
 
Дати на заминаване Човек в двойна стая Единична стая Трети  възрастен 1-во дете от 2 до 11,99 год.
07.04.2021 г. € 254 /€ 339 € 318 /€ 424 € 254 /€ 339 € 216 /€ 288
14.04.2021 г. € 254 /€ 339 € 318 /€ 424 € 254 /€ 339 € 216 /€ 288
21.04.2021 г. € 254 /€ 339 € 318 /€ 424 € 254 /€ 339 € 216 /€ 288
25.04.2021 г. € 254 /€ 339 € 318 /€ 424 € 254 /€ 339 € 216 /€ 288
28.04.2021 г. € 275 /€ 367 € 351 /€ 468 € 275 /€ 367 € 223 /€ 298
02.05.2021 г. € 275 /€ 367 € 351 /€ 468 € 275 /€ 367 € 223 /€ 298
05.05.2021 г. € 275 /€ 367 € 351 /€ 468 € 275 /€ 367 € 223 /€ 298
09.05.2021 г. € 275 /€ 367 € 351 /€ 468 € 275 /€ 367 € 223 /€ 298
12.05.2021 г. € 275 /€ 367 € 351 /€ 468 € 275 /€ 367 € 223 /€ 298
16.05.2021 г. € 275 /€ 367 € 351 /€ 468 € 275 /€ 367 € 223 /€ 298
19.05.2021 г. € 306 /€ 407 € 394 /€ 526 € 306 /€ 407 € 236 /€ 315
23.05.2021 г. € 306 /€ 407 € 394 /€ 526 € 306 /€ 407 € 236 /€ 315
26.05.2021 г. € 306 /€ 407 € 394 /€ 526 € 306 /€ 407 € 236 /€ 315
30.05.2021 г. € 306 /€ 407 € 394 /€ 526 € 306 /€ 407 € 236 /€ 315
02.06.2021 г. € 306 /€ 407 € 394 /€ 526 € 306 /€ 407 € 236 /€ 315
06.06.2021 г. € 322 /€ 429 € 416 /€ 555 € 322 /€ 429 € 245 /€ 326
09.06.2021 г. € 322 /€ 429 € 416 /€ 555 € 322 /€ 429 € 245 /€ 326
13.06.2021 г € 322 /€ 429 € 416 /€ 555 € 322 /€ 429 € 245 /€ 326
12.09.2021 г. € 322 /€ 429 € 416 /€ 555 € 322 /€ 429 € 245 /€ 326
15.09.2021 г. € 322 /€ 429 € 416 /€ 555 € 322 /€ 429 € 245 /€ 326
19.09.2021 г. € 322 /€ 429 € 416 /€ 555 € 322 /€ 429 € 245 /€ 326
22.09.2021 г. € 322 /€ 429 € 416 /€ 555 € 322 /€ 429 € 245 /€ 326
26.09.2021 г. € 322 /€ 429 € 416 /€ 555 € 322 /€ 429 € 245 /€ 326
30.09.2021 г. € 306 /€ 407 € 394 /€ 526 € 306 /€ 407 € 236 /€ 315
03.10.2021 г. € 306 /€ 407 € 394 /€ 526 € 306 /€ 407 € 236 /€ 315
06.10.2021 г. € 306 /€ 407 € 394 /€ 526 € 306 /€ 407 € 236 /€ 315
10.10.2021 г. € 306 /€ 407 € 394 /€ 526 € 306 /€ 407 € 236 /€ 315
13.10.2021 г. € 275 /€ 367 € 351 /€ 468 € 275 /€ 367 € 223 /€ 298
17.10.2021 г. € 275 /€ 367 € 351 /€ 468 € 275 /€ 367 € 223 /€ 298
20.10.2021 г. € 275 /€ 367 € 351 /€ 468 € 275 /€ 367 € 223 /€ 298
 24.10.2021 г. € 254 /€ 339 € 318 /€ 424 € 254 /€ 339 € 216 /€ 288
27.10.2021 г. € 254 /€ 339 € 318 /€ 424 € 254 /€ 339 € 216 /€ 288
 03.11.2021 г € 254 /€ 339 € 318 /€ 424 € 254 /€ 339 € 216 /€ 288
 07.11.2021 г € 254 /€ 339 € 318 /€ 424 € 254 /€ 339 € 216 /€ 288
 10.11.2021 г € 254 /€ 339 € 318 /€ 424 € 254 /€ 339 € 216 /€ 288

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:
КЕМЕР - ХОТЕЛИ ОТ ВЕРИГАТА LARISSA HOTELS - (или подобен)
ПАМУККАЛЕ – HERAKLES HOTEL - (или подобен)
ФЕТИЕ – TELMESSOS HOTEL - (или подобен)

Цените са на човек в ЛЕВА и включват:
- Самолетен билет с чартърен полет;
- Летищни такси; 
- Багаж – 7 кг. ръчен и 20 кг. чекиран;
- Транспорт с лицензиран автобус; 
- Обзорна обиколка на Анталия;
- Обзорна обиколка на Памуккале;
- Обзорна обиколка на Фетие;
- Обзорна обиколка на Каш;
- Екскурзия до Демре, Симена и Кекова;
- 3 нощувки в Анталия в хотел 4* на  база закуска и вечеря;
- 1 нощувка в Памуккале в хотел 4* на база закуска и вечеря;
- 3 нощувки във Фетие в хотел 4* на база закуска и вечеря;
- Екскурзионна програма с лицензиран екскурзовод на български език; 
- Всички обиколки, посещения и екскурзии се провеждат с лицензиран автобус
- Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Уника“ с покритие 5 000 евро и асистанс; 
Цените Не включват:
- Разходите от личен характер;
- Обяди;
- Напитки; 
- Входни такси -  басейна на Клеопатра в Памуккале – (60 TL), античния град Хиераполис (60 TL), църквата „Свети Никола“ (30 TL);
- Екскурзия до Далян, Каунос – 40 евро; 
- Екскурзия до гръцкия остров Родос – 60 евро; 
- Всички услуги предложени по желание; 
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Уника''; 
  - Доплащане здравна застраховка за лица от 66 г. до 70г. – 6 евро / 12 лева;
  - Доплащане здравна застраховка за лица от 71 г. до 75г. – 8 евро / 16 лева;
  - Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
- Такса обслужване - 15 евро на човек за целия престой;
- Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);

Оферта № Е192