Егейска Одисея – Кушадасъ, Ефес, Памуккале, Фетие и Бодрум с директни полети до Бодрум


Турция

8 дни / 7 нощувки

Самолет Вид транспорт: Самолет

Маршрут

София-Бодрум-Кушадасъ-Фетие-Памуккале-Бодрум-София

Дати на отпътуване:

13.05.2020, 20.05.2020, 27.05.2020, 03.06.2020, 10.06.2020, 09.09.2020, 16.09.2020, 23.09.2020

Цена от: 673 лв.
Резервирай

Дата Цена Резервирай
13.05.2020 от 673 лв. резервация
20.05.2020 от 673 лв. резервация
27.05.2020 от 737 лв. резервация
03.06.2020 от 737 лв. резервация
10.06.2020 от 737 лв. резервация
09.09.2020 от 737 лв. резервация
16.09.2020 от 737 лв. резервация
23.09.2020 от 737 лв. резервация
Ден 1 София – Летище Милас – Кушадасъ (110 км)
Излитане от София за летище Милас (Бодрум) с директен чартърен полет с номер BGH 2009 в 15:00 ч. от Терминал 1 на летище София. Кацане на летището в 16:40 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.Трансфер до хотела в Кушадасъ. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 Кушадасъ
Закуска. Обзорна обиколка на Кушадасъ с посещение на древния град Ефес и Дома на Дева Мария (включена вцената). Ще се потопите в атмосферата на този велик някога град който се явява и седмото чудо на света.Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка

Ден 3 Кушадасъ – Памуккале (190 км)
След закуска отпътуване за Памуккале. След пристигане обзорна обиколка на Памуккале (включена в цената).Памуккале (Pamukkale) или „замък от памук“ (превод от турски) е природна забележителност в югозападнаТурция, в провинцията Денизли. На върхът на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двете са всписъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на рекаМендерес се създават множество земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. Втези извори се съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича назамръзнал водопад. Водата е с температура 37°C, която излиза, клокочейки изпод земята, и в изумителни каскадисе спуска надолу по поредица от около сто тераси. Водните потоци са издълбали терасите и във вдлъбнатините сасе образували топли водни басейни. Клеопатра е посещавала това място и ако искате можете да се потопите внейния извор - извора на Клеопатра (срещу допълнително заплащане). Водата в този извор е 36-37 °С. Има солина бикарбонат, сулфат, въглероден диоксид, отчасти на желязо и радиоактивни елементи. Близо над Памуккале сенамират развалините на античния град Хиераполис (в превод - Свещен град), основан през 190 г. пр.н.е. отдинастията на Аталидите - владетелите на Пергамон. Градът бил популярен сред гърците и римляните,страдащите от кожни болести и ревматизъм. Едно от интересните съоръжения в Хиераполис е амфитеатъра. Първоначално той е построен на североизток от северната порта, но е бил разрушен от силно земетресение през17 г. от н.е. След земетресението през 60 г. от н.е по време на царуването на император Тит Флавий е построеннов театър, издълбан в склона на хълма, на изток, като се използват и останките на ярусите на стария театър.Днес театърът е в процес на реставрация. Побира 10 000 зрители и е втория по големина след този в Ефес в МалаАзия. Следващото забележително съоръжение на града е прочутият му некропол, който се простира от севернатадо източната и южна част на стария град. Повечето от всичките 1 200 гробници са изградени от варовик. Нещоповече, некрополът е изпълнен със саркофази на високопоставени личности, включително Саркофагът на МаркАврелий Амианос. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Памуккале – Фетие (200 км)
След закуска отпътуване за Фетие. След обяд пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря.Нощувка.

Ден 5 Фетие  
След закуска обзорна обиколка на Фетие (включена в цената).  Фетие (Fethiye) е морски курорт в Турция,разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море. Една от историческите особености вграда, е че тук са живели най-известните гадатели, имащи огромно въздействие за хода на историята. Вдревността градът се е наричал Телмес и е известен като един от най-старите градове на Ликия. В IX век от н.е.градът е бил преименуван на Макри, а през 1914 г. е наречен Фетие по името на известен турски летец-изпитател,загинал по време на полет през  1913 г. През 1957 г. в следствие на разрушително земетресение, руините надревния град са разрушени. След земетресението Фетие се преражда в нов пристанищен град с население от 32хил.души.  Най-значителния монумент запазен от древния Телмес е скалния некропол. Тези скални гробнициизсечени в канарата, която се забелязва от града, датират от VI – IV век пр.н.е. След свободно време за обяд,денят продължава с посещение на градчето Кармиласос (Karmilassos), което се намира на 8 км. от Фетие.Средновековното градче датира от 3000 година преди Христа. До 1922 година в това градче е имало близо 25 000жители. И до наши дни все още са запазени останките на 4 000 къщи, библиотека, няколко малки църкви,ателиета, болници и аптеки, които са доказателство, че е процъфтявал висок социален и културен живот. Следобяд се отправяме към залива Йолю Дениз – Мъртво море, който се намира на 15 км. от Фетие. Това е истинскирай с богата растителност и мек бял пясък, по естествен начин защитен от откритото море. Ще имате възможностза плаж. След обяд възможност за допълнителна екскурзия до Далян (Dalyan), Каунос (Kaunos) (срещудопълнително заплащане 40 евро) – До този плаж се достига с малки лодки. Плажът представлява дълъг и тесенподводен бряг, който образува естествена преграда между делтата с прясната вода на река Далян и Средиземноморе. Това е една от основните територии за отглеждане на големите морски костенурки (CarettaCaretta), парадикоето се нарича “Плажа на костенурките”. Над отвесните скали на реката са се запазили фасадите на ликийскигробници, изрязани от скала, около 400 г. пр.н.е. Според митологията Каунос е основан от крал Каунос, син накарийския Крал Милет и внук на Аполон. Каунос имал и сестра близначка на име Библис за легендата на която,ще имате възможност да се запознаете на място. След пристигане настаняване в 4* хотел. Свободно време.Вечеря. Нощувка.
След закуска обзорна обиколка на Фетие (включена в цената).  Фетие (Fethiye) е морски курорт в Турция,разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море. Една от историческите особености вграда, е че тук са живели най-известните гадатели, имащи огромно въздействие за хода на историята. Вдревността градът се е наричал Телмес и е известен като един от най-старите градове на Ликия. В IX век от н.е.градът е бил преименуван на Макри, а през 1914 г. е наречен Фетие по името на известен турски летец-изпитател,загинал по време на полет през  1913 г. През 1957 г. в следствие на разрушително земетресение, руините надревния град са разрушени. След земетресението Фетие се преражда в нов пристанищен град с население от 32хил.души.  Най-значителния монумент запазен от древния Телмес е скалния некропол. Тези скални гробнициизсечени в канарата, която се забелязва от града, датират от VI – IV век пр.н.е. След свободно време за обяд,денят продължава с посещение на градчето Кармиласос (Karmilassos), което се намира на 8 км. от Фетие.Средновековното градче датира от 3000 година преди Христа. До 1922 година в това градче е имало близо 25 000жители. И до наши дни все още са запазени останките на 4 000 къщи, библиотека, няколко малки църкви,ателиета, болници и аптеки, които са доказателство, че е процъфтявал висок социален и културен живот. Следобяд се отправяме към залива Йолю Дениз – Мъртво море, който се намира на 15 км. от Фетие. Това е истинскирай с богата растителност и мек бял пясък, по естествен начин защитен от откритото море. Ще имате възможностза плаж. След обяд възможност за допълнителна екскурзия до Далян (Dalyan), Каунос (Kaunos) (срещудопълнително заплащане 40 евро) – До този плаж се достига с малки лодки. Плажът представлява дълъг и тесенподводен бряг, който образува естествена преграда между делтата с прясната вода на река Далян и Средиземноморе. Това е една от основните територии за отглеждане на големите морски костенурки (CarettaCaretta), парадикоето се нарича “Плажа на костенурките”. Над отвесните скали на реката са се запазили фасадите на ликийски гробници, изрязани от скала, около 400 г. пр.н.е. Според митологията Каунос е основан от крал Каунос, син накарийския Крал Милет и внук на Аполон. Каунос имал и сестра близначка на име Библис за легендата на която,ще имате възможност да се запознаете на място. След пристигане настаняване в 4* хотел. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Фетие – Бодрум (230 км)
Закуска. Отпътуване за Бодрум. След пристигане настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Бодрум
Този ден ще бъде посветен на Бодрум. Бодрум се разполага на полуостров и е любимо място за ваканция на елитаи бохемите от цял свят. Поети и художници, писатели и музиканти, бизнесмени и филантропи идват до Бодрум дасе насладят на най-дългите великолепни плажовете и очарованието на нощния живот. В Бодрум се намира еднаот най-големите и най-елегантни дискотеки в цяла Европа – „Helikarnas”. Китните селца, разположени околоБодрум са много атрактивни със зелени борови площи, полуразрушени гръцки църкви, вятърни мелници, старикаменни постройки и големи оазиси покрай бреговете на реките. Тук ще видите белите куполи на Гюмбет/цистерни за съхраняване на вода/ и кервани камили. Бодрум, е създаден през 11 в пр. Хр. и е известен вдревността като Халикарнас, родното място на Херодот и мястото на смъртта на краля Мавзол (4-ти век пр. н. е.).Неговата гробница е едно от седемте чудеса на древния свят. Замъкът Бодрум, или средновековния замък на Св.Петър, е чудесен пример за архитектурата на 15 век. Тя е превърната в Музей на подводната археология, къдетоможете да видите експонати, свързани с бронзовата епоха. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Бодрум – Летище Милас (50 км)
Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер до летище Милас. Излитане за София с директен чартъренполет с номер BGH 2010 в 17:40 ч. и кацане на летището в София Терминал 1 в 19:20 ч.

Цените са с намаление -20 % за ранни записвания до 30.12.2019 г.
Дати на заминаване Човек в двойна стая Единична стая Трети  възрастен 1-во дете от 2 до 11,99 год.
13.05.2020 г. € 340 /425 € 436 /545 € 340 /425 € 301 /376
20.05.2020 г. € 340 /425 € 436 /545 € 340 /425 € 301 /376
27.05.2020 г. € 372 /465 € 488 /610 € 372 /465 € 311 /389
03.06.2020 г. € 372 /465 € 488 /610 € 372 /465 € 311 /389
10.06.2020 г. € 372 /465 € 488 /610 € 372 /465 € 311 /389
09.09.2020 г. € 372 /465 € 488 /610 € 372 /465 € 311 /389
16.09.2020 г. € 372 /465 € 488 /610 € 372 /465 € 311 /389
23.09.2020 г. € 372 /465 € 488 /610 € 372 /465 € 311 /389

Полетна информация за дати на заминаване 13.05.2020 г., 20.05.2020 г., 27.05.2020 г., 03.06.2020 г., 10.06.2020 г., 09.09.2020 г., 16.09.2020 г. и 23.09.2020 г.:
Превозвач: BH Air
BGH2009: София – Бодрум-Милас 15:00 – 16:40;
Превозвач: BH Air
BGH2010: Бодрум-Милас – София 17:40 – 19:20;
Допълнителна информация
Цените са с намаление за ранни записвания до 30.12.2019 г.
 
Хотели за настаняване по програмата:
Кушадасъ – Dabaklar hotel 4* – http://www.dabaklarhotel.com/ (или подобен)
Памуккале – Herakles 4*  – http://www.heraklestermal.com.tr/eng/  (или подобен)
Фетие – Telmesoss Hotel 4* - http://www.hoteltelmessos.com/ (или подобен)
Бодрум – Rosso Verde Hotel - 3+* - http://rossoverdehotel.com/; Club Blue White - 4* http://www.clubbluewhite.com/ (или подобен)
 • Самолетен билет с директен чартърен полет;
 • Летищни такси;
 • Багаж – 7 кг. ръчен и 20 кг. чекиран;
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Обзорна обиколка на Кушадасъ;
 • Обзорна обиколка на Памуккале;
 • Обзорна обиколка на Фетие;
 • Обзорна обиколка на Бодрум;
 • Екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария;
 • 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3*/4* на  база закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в Памуккале в хотел 4* на база закуска и вечеря;
 • 2 нощувки във Фетие в хотел 4* на  база закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в Бодрум в хотел 3*/4* на база закуска и вечеря;
 • Екскурзионна програма с лицензиран екскурзовод на български език;
 • Медицинска застраховка със застрахователна компания „Уника“ с покритие 5 000 евро и асистанс;
 • Разходите от личен характер;
 • Обяди;
 • Напитките;
 • Входни такси – в басейна на Клеопатра в Памуккале – (60 TL), античния град Хиераполис (60 TL), Ефес (72 TL), Дома на Дева Мария (25 TL);
 • Екскурзия до Далян, Каунос – 40 евро;
 • Всички услуги предложени по желание;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Уника'';
 • Доплащане здравна застраховка за лица над от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
 • Доплащане здравна застраховка за лица над от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
 • Такса обслужване – 15 евро на човек  за целия престой;Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли);
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
1. Плащания:
- Авансово плащане от 50 % депозит на човек при записване;
- Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;
2. Необходими данни за всички пътуващи:
-  Три имена на латиница по международен паспорт;
-  Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
-  Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването.
- Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
- Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Бдорум са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
Важна информация: За пътуване до Турция се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
Забележки:  
Посочените цени са ексклузивни за обявения период.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 30.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Необходими документи
международен паспорт;
няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Турция;
Полезна информация:
Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
Важно: За Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 20 дни преди отпътуване).

Оферта № Е102