Великолепието на Имперските градове

Мароко

8 дни / 7 нощувки

Самолет Вид транспорт: Самолет

Маршрут

София-Маракеш-Узуд-Маракеш-Рабат-Мекнес-Волубилис-Фес-Казабланка-Маракеш-София

Дати на отпътуване:

01.10.2019, 08.10.2019, 15.10.2019

Цена от: 1320 лв.
Резервирай

Дата Цена Резервирай
01.10.2019 от 1320 лв. резервация
08.10.2019 от 1320 лв. резервация
15.10.2019 от 1320 лв. резервация
Програма
Първи ден:
София – Маракеш
Среща на Летище София, Терминал 1, за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от авиокомпания BH Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане на място от фирмата партньор, която ще бъде указана във ваучера. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Farah Magrib 4 (или подобен). Свободно време. Вечеря и нощувка.

Втори ден:
Маракеш

След закуска посещение на градините на Мажорел (по желание срещу доплащане на входна такса от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1 920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш, перлата на Юга. Приказно процъфтяващ град разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци - всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно тук са съсредоточени по голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. След обяд посещение на  Джамията Кутубия (отвън), павилиона Менара и прекрасния образец на дворцовата архитектура - двореца Бахия и знаменития площад „Джема Ел Фна“. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка. Възможност за организирана традиционна мароканска вечер в ресторант „Chez Ali” (срещу допълнително заплащане – 45 евро с вечеря и програма и 25 евро програма и напитки).

Трети ден:
Маракеш – Узуд (160 км)
Закуска. След закуска отпътуване към Оuzoud, където ще имате възможност да се насладите на едно от природните чудеса на Мароко, а именно водопада Узуд. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и величественият пролом на реката Ел Адид (El Adid), в превод от арабски Реката на робите (Slaves’ River). Самата дума Оuzoud идва от берберски и означава “маслина”, заради намиращите се тук маслинови дървета. Местни обитатели са маймуни, които дебнат туристите в ръцете и търсят да отмъкнат нещо за похапване. Свободно време за обяд и разходка. След обяд отпътуване за Маракеш. Вечеря и нощувка.

Четвърти ден:
Маракеш  – Рабат (325 км)

Закуска. След закуска за Рабат - административната столица на Мароко, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти.  Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън). Посещение на Казба Удайя, преминаване през пиратския град до откриващата се панорамна гледка към Рабат, град Сале и океана. Настаняване в хотел "HHelnan Chellah Rabat"/ "Rive"4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Пети ден:
Рабат – Мекнес – Волубилис – Фес (280 км)

Закуска. След закуска отпътуване към Мекнес. След пристигане в Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“, спирка за панорамен изглед на града. Обиколката продължава през светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис. След разходка из руините на старинния римски град Волубилис, отпътуване за Фес. Настаняване в хотел Sofia 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Шести ден:
Фес

Закуска. Целият ден ще бъде посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. Основан е през 790 г. по времет на Мулай Идрис II и в последствие става религиозен център на Мароко. Обиколката започва с посещение на фабрика за керамика и кратка фотопауза за панорамни снимки на град Фес. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес Ждид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Мела (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Възможност за посещение на Средновековната Медина, Медресе Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис и в която се помещават образователно училище и единствената във Фес и една от малкото отворени за немюсюлмански туристи джамия. Срещу нея се намира хидравличния часовник с невероятна структура Дар Ал Магана и най-стария университет в Мароко "Ал Крауин", който е построен през 859 г. и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Обиколката продължава с известния фонтан Нежарин и търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за кожени изделия. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Седми ден:
Фес – Казабланка (300 км)

Закуска. След закуска отпътуване към Казабланка. След пристигане в Казабланка обзорна обиколка на града, който е икономическата столица на кралството и най-големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930 година. Преминаване през площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Посещение на джамията Хасан II (отвън). Джамията се слави с най-голямото минаре в света и това, че в пета по големина в света. Настаняване в хотел Casablanka Oum Palace 4* / Diwane 4*(или подобен).  Вечеря и Нощувка.


Осми ден:
Казабланка – Маракеш – София

След закуска, трансфер до летището в Маракеш за полет Маракеш – София с директен чартърен полет, изпълняван от авиокомпания BH Air.


 
Хотели
ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В МАРАКЕШ 4*
ХОТЕЛ FARAH MAGRIB 4* (или подобен)

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В РАБАТ 4*
ХОТЕЛ HHELNAN CHELLAH RABAT 4* ИЛИ RIVE 4* (или подобен)

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ВЪВ ФЕС 4*
ХОТЕЛ SOFIA 4* (или подобен)

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В КАЗАБЛАНКА 4*
ХОТЕЛ CASABLANKA OUM PALACE 4* (или подобен)


 
Допълнителни екскурзии
Посещение на градините на Мажорел
Историята на градината започва през далечната 1920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята, но градината -точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода - Ив Сен Лоран. Именно на прочутия  дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.
Цена: 7 EUR (входна такса)

Традиционна мароканска вечер
Възможност за организирана традиционна мароканска вечер в ресторант „Chez Ali”.
Цена: 45 EUR (с вечеря и програма)
25 EUR (програма и напитки)

 
- Самолетен билет София –Маракеш – София с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг. с размери до 60x40x30 cм.;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*;
- 3 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*;
- 2 нощувки със закуска и вечеря във Фес в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Рабат в хотел 4*;
- Посещение и разглеждане на Рабат;
- Посещение и обиколка на Казабланка;
- Посещение на руините на Волубилис;
- Посещение и обиколка на Фес;
- Посещение и обиколка на Узуд;
- Посещение и обиколка на Маракеш;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания „Уника“;
- Всички екскурзии по програмата се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
- Представител на туроператора с български език за целия престой;
- Общинска такса – 1,76 евро на ден;


 
- Допълнителни екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
- Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място;
- Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
- Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75 г. – 5 евро / 10 лева;
- Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 80 г. – 12 евро / 24 лева;
- Обяди;
- Напитки;
- Застраховка отмяна на пътуване – сключва се при подписване на договора на стойност около 2,5% от общата сума;
- Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
- Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);
 

Оферта № Е10