Кабо Верде - Eкскурзии и почивкиОстровите Кабо Верде
Кабо Верде се намира край западното крайбрежие на Африка и се състои от 10 острова, плаващи в Атлантическия океан. Отнемане на около шест часа от Великобритания до тук, а слънчевото време през цялата година означава, че има много избор за това кога да отидете. Те все още са сравнително нови за туристическата верига, което ги прави чудесен избор за почивки извън пистата. Но с дългите си пясъчни плажове, оживен сърф и модерни хотели, те бързо си правят име.

Сол
Най-популярният остров на Кабо Верде е Сал, който е известен със своя поразителен, подобен на луната пейзаж. Той е осеян с цветни, калдъръмени градчета, като Санта Мария на южния бряг, където ще намерите магазини за сърф, традиционни ресторанти и красив площад, облицован с кафенета на открито. Основната атракция обаче е плажът, който се простира по крайбрежието на осем километра. Водните спортове са голямо привличане, но морето понякога може да стане малко развълнувано, така че слънчевите бани са популярна отстъпка. 

Boa vista
Ще откриете много повече в плажовете на Боа Виста, което в превод означава „красива гледка“. Всъщност, захарните пясъци тук ореолират бреговата ивица за 55 непрекъснати километра. Praia Chave заслужава специално споменаване, благодарение на кремообразните си форми и променящите формата си дюни.

Културно топило
Който и остров да изберете, очаквайте топяща се култура. Първоначално португалците откриха Кабо Верде, така че има смесица от африканско, бразилско и португалско влияние. Ще го видите в музиката, модата на острова и - може би най-ясно - в храната.