Начало Танзания ОСТРОВ ЗАНЗИБАР ПАРЧЕНЦЕ ОТ РАЯ - Танзания

Танзания

ОСТРОВ ЗАНЗИБАР ПАРЧЕНЦЕ ОТ РАЯ
8 дни / 7 нощувки
Самолет
от 1070

София - Дубай - Занзибар - Дубай - София
Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА

Ден 1: Отпътуване за Занзибар през Дубай.
Сборен пункт на летище София Терминал 2. Среща с представител на туроператора, който ще Ви съдейства за чекирането. Отпътуване от София за Дубай в 14:10 ч. с полет на Fly Dubai маршрут София-Дубай-Занзибар. Пристигане в 07:35 ч. в Занзибар. Трансфер до хотела.Настаняване на съответната база. Свободно време.
Ден 2 - 7: Закуска.Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.
Ден 08: Закуска. Свободно време. Стаите се освобождават в 12.00ч. Трансфер до летището Отпътуване за Дубай в 22:00 ч. с полет на Fly Dubai. Кацане в София 13.30 ч.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ДАТА 02.03.18 – 10.03.2018:

Хотел База На човек в двойна стая
Indigo Beach Zanzibar 3* BB 1070 euro
Ocean Paradise Resort and Spa 4* HB 1545 euro
Blue Bay Resort 5* HB 1670 euro
Hideway Nungwi Resort and Spa 5* HB 1780 euro


Цената включва :
Самолетен билет София - Дубай - Занзибар / Занзибар - Дубай – София
Забележка: Пакетната цена е калкулирана на база най-ниската класа по полетите на авиокомпанията и може да претърпи промени към момента на резервиране.
7 нощувки в избрания хотел база закуска и вечеря
Трансфери летище-хотел-летище
Медицинска застраховка с асистанс 10 000 евро


Цената не включва :

Виза за Танзания - 50 щ.долара - заплаща се на летището, при пристигане (желателно е туристите да платят с банкнота от 50 долара на цяло)
Препоръчителна ваксинация за жълта треска - около 80 лв.
Лични разходи
Екскурзии – който не са опоменати в програмата.
Туроператорът не носи отговорност в следните случаи:
  • при промяна цената на визата за Танзания
  • ако на турист бъде отказано влизане в Катар и престой в Доха
  • ако към турист бъде отправено изисване за имунизация срещу жълта треска при пристигане на о.Занзибар
  • при кражби на лични вещи, пари и документи на туристите, както по време на пътуването, така и в хотела по време на престоя

Полезна информация:
Санитарен режим: Задължително е да се взимат профилактично таблетки против малария. При взимане на тези таблетки /обикновено на седмица по 1 таблетка/ не съществува никакъв санитарен риск. Преди тръгване туристите следва да си закупят и репеленти против комари / комарите са преносителите на маларийния плазмодий/ като Autan или Off.
Необходимо е приемането на на повече течности и бедни на мазнини храни, както и избягване употребата на алкохол през горещите месеци. Забранена е консумацията на питейна вода от чешмите. Да се внимава при консумацията на плодове и зеленчуци.
Местна валута: Танзанийски шилинг (TZS)
Препоръчва се носенето на долари, евро и кредитни карти. Препоръчва се носенето на копие от документ за самоличност и малко количество пари. При необходимост се сменят на място в обменните бюра на хотелските комплекси или в градовете.
Занзибар
Занзибар е полу - автономна област от Обединена република Танзания, Източна Африка и представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 км. от крайбрежието на континента. На територията й има два големи острова – Унгуджа и Пемба и множество малки острови. В славното си минало, Занзибар е била отделна държава с богата търговска история в арабския свят. В 19 век става център на султаната на Оман и Мускат, от който се управлява цялата ивица от Сомалия до Мозамбик. Освен с плантациите за джинджифил, обаче, търговията със слонова кост и злато, добива и печална известност като най-голямото пристанище, от където са отплавали уловени от вътрешността на континента роби към всички точки на света. През 1964г. се обединява с Танганика и заедно формират Танзания. В днешно време Занзибар успява да запази автономия в рамките на съюза. Населението е около 1 070 000 жители с площ от 2 643кв.км и столица Занзибар.
Основните източници на препитание са добива на подправки, лико от рафия и туризъм. Занзибар е известна с производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Поради тази причина тези острови често се наричани островите на подправките. Занзибар може да се похвали и с някои ендемични видове като Занзибарския червен колобус (вид маймуна) и Занзибар леопард, който вече е изчезващ вид. Занзибар е и изключително подходящ за сърф и дайвинг.
Сезони
Сух сезон от юни до октомври - слънчево и сухо време
Сезон на „дългите дъждове" от март до май
Сезон на „късите дъждове“ от ноември до декември
Най- ниска измерена температура - 19 градуса (юли - септември)
Най- висока измерена температура – 38 градуса (март)
Валута
Танзанийски шилинг (TZS) . Приблизителен обменен курс: € 1 = TZS 2333 или USD 1 = TZS 2155
Най- доброто място за обмяна на валута - Каменния град. Банкомати има само в Каменине град. В малко хотели и магазини се приемат картови плащания. Извън Каменния град няма налични банкомати. Този на летището обикновено не работи затова не разчитайте на него.
Религия
Занзибар е мюсюлманска страна. Добре е жените да прикриват ръцете и краката си извън плажа и хотелите и да се проява дискретност при консумация на алкохол. Не е препоръчително да се яде на публични места по време на свещения Рамадан (преди залез слънце).
Часова зона
Танзания и Занзибар се намират в същата часова зона като България затова няма разминаване на лятното часово време.
Интересно:
Островната държава била твърде слаб съперник за колониалните сили. Когато Германия предявява претенциите си в Източна Африка през 1890 г. се договаря с британците да замени Занзибар за остров Хелголанд в Северно море. Така Занзибар става британски протекторат. През 1896 г. oбаче избухват бунтове около въпроса за наследяването на султанския престол. Кралството изпраща своя флот срещу oстрова. Британските кораби започват обстрел на крайбрежието като потопяват султанската яхта и разрушават харема. След обстрел от 38 минути Занзибар се предава. Така англо-занзибарският конфликт държи рекорда за най-кратката война в историята.

Застраховка “Отговорност на туроператора” полица № 13160173320000033 от 19.10.2017 г нa Застрахователно Акционерно дружество „Алианц България„
Забележка: Туроператорът си запазва правата за промяна часовете на полета,
промяна на датите и цените на офертите, както и екскурзионната програма при необходимост.
Туроператорът не носи отговорност за закъсняване или отменяне на полети поради неблагоприятни метереолотични или форсмажорни условия.