Начало Мароко 2018 ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА ИМПЕРСКИТЕ ГРАДОВЕ - Мароко 2018

Мароко 2018

ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА ИМПЕРСКИТЕ ГРАДОВЕ
8 дни / 7 нощувки
от 449

ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА ИМПЕРСКИТЕ ГРАДОВЕ
Дати на отпътуване:

Великолепието на Имперските градове

Дати на заминаване: от 10.04.2018 г. до 17.04.2018 г. и от 02.10.2018 г. до 09.10.2018 г.
Директен чартърен полет

Мароко е страна на хиляди контрасти. Тя привлича с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня, прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат – дълго и горещо лято, мека и влажна зима. Мароко е богата на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства, пълна с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете. Тя е модерна, бързоразвиваща се страна на базата основно на туризма. Изключително спокойна, страната е с тесни икономически връзки с ЕС. Тук се намират и най-красивите заливи на света - тези на Агадир. Той може да се похвали с температури, подобни на тези на Канарските острови, които варират между 26-28º през август и септември и 21º през януари.
ПРОГРАМА
Първи ден:
София - Маракеш
Среща на Летище София, Терминал 1, за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане на място от фирмата партньор, която ще бъде указана във ваучера. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Gomassine 4*/Tichka 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Втори ден:
Маракеш
След закуска посещение на градините на Мажорел (по желание срещу доплащане на входна такса от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1 920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш, наричан още перлата на Юга. Приказно процъфтяващ град, разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци - всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно тук са съсредоточени по голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. Сутринта ще е посветена за запознанство с: Джамията Кутубия, павилиона Менара, гробищата на султаните от династията Саадид и прекрасния образец на дворцовата архитектура - двореца Бахия. След обяд ще посетите най-цветния пазар на Мароко и знаменития площад „Джема Ел Фна“. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка.Трети ден:
Маракеш – Узуд – Бени Мелал (230 км)
Закуска. След закуска отпътуване към Бени Мелал през Оuzoud, където ще имате възможност да се насладите на едно от природните чудеса на Мароко, а именно водопада Узуд. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и величественият пролом на реката Ел Адид (El Adid), на арабски Реката на робите (Slaves’ River). Самата дума Оuzoud идва от берберски и означава “маслина”, заради намиращите се тук маслинови дървета. Местни обитатели са маймуни, които дебнат туристите в ръцете и търсят да отмъкнат нещо за похапване. След обяд отпътуване за Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо-растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина, наричан още „малката Швейцария”. Настаняване в хотел Chems 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Четвърти ден:
Бени Мелал – Фес (320 км)
След закуска отпутуване за Фес. Целият ден ще бъде посветен на град Фес, най-старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: 1. Фес ел Бали – старата част, оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; 2. Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко, негов еквивалент е европейското гето; 3. Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, мадрасата Бу Инания - построена в периода 1 351 – 1 356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената с минаре във Фес и е една от малкото, отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“, която е построена през 859 г. като мадраса и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известния Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най- красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Настаняване в хотел Sofia 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Пети ден:
Фес – Волубилис – Мекнес – Рабат – Казабланка (360 км)
След закуска в хотела, отпътуване за Казабланка. Посещение на руините на Волубилис. След разходка из руините на Волубилис отпътуване за Мекнес, обзорна обиколка на Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд. След обяд отпътуване за Рабат и панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Пътешествието продължава към Казабланка. След пристигане в Казабланка обзорна обиколка на града. Вечеря и настаняване в хотел Casablanka Oum Palace 4* (или подобен). Нощувка.

Шести ден:
Казабланка – Есауира – Агадир (550 км)
След закуска отпътуване за Есауира и разходка в центъра на Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички и заразно сладкия начин на живот. След обиколката на града отпътуване за Агадир. След пристигане, настаняване в хотел Argana 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Седми ден:
Агадир
След закуска, обзорна обиколка на Агадир, който е един от най-добрите курорти в Мароко. След обяд свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия. Вечеря в хотела. Нощувка.

Осми ден:
Агадир – София
След закуска, трансфер до летището в Агадир за полет Агадир – София с директен чартърен полет, изпълняван от BH Air.


ЦЕНИ:

Дата на заминаване Цена на човек в дв. стая Единична стая Трети възрастен Дете 2-12г
10.04.2018 680 780 650 630
02.10.2018 660 760 630 610