Абонирайте се за нашия бюлетин и научете първи за промоциите ни!
За клиенти: въведете № на резервация и PIN и вижте статуса на Вашата резервация
Начало Информация за държави

Информация за държави

Тайланд


Столица: Бангкок Площ: 514 000 кв. km
Население: 62 354 402 души Език: тай
Курорти / Градове
      Тайланд е една от най-атрактивните туристически дестинации в света. Годишно се посещава от 12 милиона туристи, а броя на посетителите непрекъснато нараства. Днес, както е било винаги, основната част от посетителите идват тук през зимата, когато голяма част от северното полукълбо е скована в зимна прегръдка. Разбира се, топлия климат не е единствената причина, която кара туристите да се завръщат тук отново и отново всяка година. Голямо значение има също и факта, че местната кухня е изключително вкусна, а местните жители се смятат за едни от най-милите и любезни хора в света. Тайланд и неговите неприлично красиви острови се използват като място, на което идват да зимуват богаташи от северните страни (Канада, Русия, Скандинавския полуостров и др). Страната поразява всички свои посетители с красотата на своите будистки храмове. В Тайланд има някои места, които са особено атрактивни като например островите Пукет и Ко Самуи. Освен тях има обаче и някои кътчета, които са много по-малко известни, но не по-малко интересни. Туристите, които имат удоволствието да посетят Тайланд, трябва непременно да отделят известно време за посещение на националните паркове на страната. Ето и някои от основните места и забележителности, които човек трябва да посети ако пътува до Тайланд.
 • Остров Ко Фи Фи е истинско бижу, което майката природа е сътворила сред водите на Андаманско море (част от Индийския океан). Представлява скалист остров с овални форми, който стръмно се издигат от лазурните води на океана. Вертикалните склонове са покрити с гъста тропическа растителност. Пясъкът по плажовете е с цвят на слонова кост, а в прозрачните и спокойни води живеят различни видове корали и малки пъстри рибки.. Около плажовете мързеливо се поклащат горички от кокосови палми, а атмосферата обикновено е спокойна с изключение на случаите, когато туристически корабчета “стоварват” тълпи с народ на брега. Но това е за кратко. През останалото време островът е истински рай.
 • Остров Пукет е разположен на западното крайбрежие на Тайланд и претендира да е мястото с най-големи и с най-добри възможности за настаняване. Пукет е туристическа дестинация номер едно в Тайланд и е визитната картичка на страната пред света. Плажовете са удивително красиви, океанската вода е прозрачна като в плувен басейн. В сърцето на остров Пукет се намира фантастична тропическа гора, която е под закрила на закона. Това е национален парк Као Фра Таео. Тук за посетителите на острова редовно се организира сафари със слонове в джунглата.
 • Ко Самуи е още един великолепен остров сред водите на Сиамския залив ( Тайландски залив). Освен с плажовете си, островът е известен със своите будистки храмове и кокосови плантации. Ко Самуи е много атрактивна туристическа дестинация и редовно приема полети от други части на Тайланд, Китай, Сингапур и Малайзия.
 • Плаващите заведения. Те представляват голяма атракция в Тайланд представляват плаващите заведения, без значение дали става въпрос за клубове, барове, ресторанти или нощни заведения. През последните години те са се превърнали в нещо като емблема на тази страна. Най-приятно да се отиде на плаващ ресторант е надвечер когато слънцето залязва и от реката започва да се усеща спцифичен аромат из въздуха. Обикновено плаващите ресторанти са на места с много зеленина и на далеч от градския шум и динамика.
 • Храмът на полегналия Буда се намира в столицата на Тайланд – Банкок. Това е една от най-големите градски забележителности. Във вътрешността на храма действително се е излегнала приблизително 40 метрова златна статуя. Е, вътрешността и не е златна, но за сметка на това от вън е покрита с тонове злато.
 • Храмът на златния Буда. Уат Траймит или по-известен като храмът на златния Буда се намира в сърцето на Банкок. Разположен е непосредствено до Гран Пелас (друга голяма забележителност на тайландската столица). В този храм се намира златна статуя на седящия Буда. Скулптурата е изработена от над 5 тона злато. Днес е една от най-сниманите забележителности в Тайланд. Внушително е да се изправиш пред подобен колкос от злато.
 • Мраморния храм. Този храм представлява едно истинско произведение на изкуството. Фасадата е снежно бяла, покривът червен и уклрасен със златни орнаменти. Сградата е толкова типична и традиционна за тази част на света, че може да служи за еталон. Простотата и изисканите форми се допълват учудващо добре.
 • Крокодилските ферми. Както и всяка друга екзотична страна, Тайланд също си има своите странности, които го правят още по-очарователен в очите на посетителите. Една такава чудновата забележителност са крокодилските ферми, които могат да се видят на територията на цялата страна. Крокодиската ферма в Самутпракан се смята за една от най-големите в света. Но не си мислете, че тук просто ще гледате как хилядите крокодили просто се излежават на припек – напротив! Тук се разиграват цели шоупрограми и представления с активното участие на този оцелял вид динозавър.
Основна туристическа информация:
 • официален език – тайландски, освен него повсеместно се говори английски
 • основна религия – будизъм; в страната живеят малък процент мюсюлмани, християни, хиндуисти и др.
 • официална валута – тайландски бат
 • население – около 65 милиона
 • площ – 514 000кв.км.
 • столица – Банкок
 • най-добро време за туризъм *сухия сезон от ноември до април (освен ако целта на пътуването не са някои от тайландските водопади).