Абонирайте се за нашия бюлетин и научете първи за промоциите ни!
За клиенти: въведете № на резервация и PIN и вижте статуса на Вашата резервация
Начало Топ Оферти РУСИЯ - ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ - Топ Оферти

Топ Оферти

РУСИЯ - ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ
8 дни / 7 нощувки
Самолет
от 895

Санкт Петербург и Москва
Дати на отпътуване:
22.05.2017    - 29.05.2017        19.06.2017    - 26.06.2017        10.07.2017    - 17.07.2017        24.07.2017    - 31.07.2017        14.08.2017    - 21.08.2017        04.09.2017    - 11.09.2017       

РУСИЯ - ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ

ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ СА ВАЛИДНИ ЗА ЗАПИВАНИЯ ДО 30.03.2017

Програма
Ден 1
Изпращане от представител на агенцията на летище София за полет до Москва в
12:30ч. с авиокомпания Аерофлот. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15:35ч. Отпътуване от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч., пристигане в 19:40ч.
Излитане от Бургас с директен чартърен полет до Санкт Петербург.
Излитане от Варна с директен чартърен полет до Санкт Петербург.
Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотел 3*/ 4*. Настаняване. Свободно време или вечеря по желание. Нощувка.

През периода май, юни, юли и август клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на “Белите нощи” в Санкт Петербург.

Ден 2
Закуска. Следва панорамна обиколка на града с екскурзовод. Ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата - Зимния дворец, Марсово поле, Казанския събор и др., ще посетите Исакиевския събор, храма Възкресение Христово – един от шедьоврите на руската църковна архитектура и на Петропавловската крепост, построена от Петър І. Посещение на Ермитаж – един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др. Връщане в хотела. Свободно време. По желание срещу допълнително заплащане - вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Следва екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец - Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в Петербург. Свободно време.
По желание срещу допълнително заплащане - Нощен тур с корабче по каналите на Петербург и река Нева. Не пропускайте възможността да присъствате на единственото по рода си представление - точно в полунощ започва вдигането на мостовете над р.Нева. Нощувка.

Ден 4
Закуска и освобождаване на стаите. Екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. След екскурзията отпътуване към летището за полет до Москва в 18:45ч. Кацане в Москва в 20:00ч. и посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел 3*/ 4*. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Следва панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а най–старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата. Връщане в хотела. Свободно време. По желание срещу допълнително заплащане - нощна обиколка на Москва с възможност за посещение на типичен руски ресторант. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Следва екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др, като и разходка по улиците на Арбат. Връщане в хотела.
Екскурзия по желание: 15:00-17.00ч. посещение на музея на водката + Руски сувенири, занаяти и др.
Екскурзия по желание: 18:00ч. Разходка с корабче по река Москва. Най-добрият и отпускащ начин да видите едни от най-важните забележителности на руската столица е от борда на корабче по време на мини круиз. Особена романтика и естествена украса придават мостовете над реките, които протичат през града, особено вечер, когато са прекрасно осветени. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: Екскурзия до Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Михайлович Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина II. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево.
Полет за София – Излитане от Москва за София с авиокомпания Аерофлот в 08:20ч. Пристигане в София в 11:35ч.
Полет за Бургас – Излитане от Москва с директен чартърен полет.