ПРИБАЛТИКА - новото лице на Европа

Латвия

8 дни / 7 нощувки

Самолет Вид транспорт: Самолет

Маршрут

РИГА, ТАЛИН, СИГУЛДА, ВИЛНЮС, ТРАКАЙ, ТУРАЙДА, ХЕЛЗИНКИ

Дати на отпътуване:

25.09.2019

Цена от: 1449 лв.
Резервирай

Дата Цена Резервирай
25.09.2019 от 1499 лв. резервация
 
ПРИБАЛТИКА - новото лице на Европа
 
Прибалтийските страни са любопитна и невероятно красива дестинация. Средновековни замъци, величествени кули, вековни църкви и сгради, направени сякаш от бисквитки, истории за рицари, героични подвизи и завоевания. Уникалната вълшебна атмосфера те кара да почувстваш магията във въздуха.
 
ДЕН 1 | Полет до Рига
Пристигане в Рига – столицата на Латвия. Трансфер до хотела. Нощувка в Рига.
 
ДЕН 2 | Рига – Пярну – Талин
Закуска. Отпътуване и свободно време в Пярну – лятната столица на Естония. Продължавате към Талин. Средновековната архитектура на града с неговите готически кули и калдаръмени улички ще Ви пленят със своята красота и автентичност. Ще имате автобусна обиколка и разходка из града – стария град, катедралата "св. Ал. Невски". Нощувка в Талин.
 
ДЕН 3 | Талин (свободен ден или целодневна екскурзия до Хелзинки)
Закуска. Свободно време за разходка в Талин или по желание може да изберете и допълнителната екскурзия до Хелзинки. Нощувка в Талин.
Допълнителна екскурзия: С ферибот ще стигнете до Хелзинки – столицата на Финландия. С трамвай ще стигнете бързо до центъра на града, в най-старата му част, където ще се разходите покрай Хелзинкската катедрала, очарователния Сенатски площад, живописния Правителствен дворец, Хелзенския университет. На централния площад ще можете да закупите сувенири и местни деликатеси. По-късно ще се отправите към Еспланди – известен търговски булевард, където се намират повечето дизайнерски магазини.
 
ДЕН 4 | Талин – Сигулда (екскурзия до замъка Турайда)
Закуска. Ще поемете към Сигулда, като по пътя ще направите кратка почивка, за да се насладите на водопада Kейла Йоа (височина 6 м) и пещерата Гутмания (най-голямата пещера в Прибалтика). Нощувка в Сигулда.
Допълнителна екскурзия: Възможност да посетите средновековният замък Турайда, който беше номиниран от "Гардиън" за най-добрата в света есенна туристическа дестинация на 2013 г.
 
ДЕН 5 | Сигулда – Вилнюс
Закуска. Отпътуване за Вилнюс, като по пътя ще спрете на Хълма на кръстовете. Гледката е впечатляваща с хилядите кръстове чак до върха на хълма и не е изненадващо, че мястото е свещено, вдъхновило стотици местни легенди. Нощувка във Вилнюс.
 
ДЕН 6 | Вилнюс (екскурзия до замъка Тракай)
Закуска. Разходка и отдих във Вилнюс – столицата на Литва. Градът е основан през XIII век и се смята за столица на барока в Източна Европа. Ще видите Стария град, определен от ЮНЕСКО за културно наследство, Университета, манастира "св. Франциск и св. Бернард", Катедралата. Хълмът Гедиминас е от особено значение за Вилнюс, тъй като именно тук е основан градът. От върха на кулата Гедиминас се разкрива прекрасна гледка към Стария град. Ще посетите и готическата църква "св. Анна", която също е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Нощувка във Вилнюс.
Допълнителна екскурзия: Островният замък в Тракай. През XIV век курортният град Тракай е бил столица на Литва. Днес най-интересната му забележителност е готическия замък, построен на острова в езерото Галве.
 
 
ДЕН 7 | Вилнюс – Рига
Закуска. Продължавате към Рига, но преди това ще спрете в Юрмала – най-голямото курортно селище в Прибалтика. В Рига ще имате автобусна обиколка и разходка, за да се запознаете с местните забележителности – една от най-свещените средновековни сгради в Латвия – Катедралата в Рига, Стария град, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО и прекрасните сгради в стил Арт нуво. Нощувка в Рига.
 
ДЕН 8 | Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.
 
 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

Рига
- 2 нощувки - Bellevue Hotel Riga 4*
Талин - 2 нощувки - Go Hotel Shnelli 3*
Сигулда - 1 нощувка - Hotel Sigulda 3*
Вилнюс - 2 нощувки - Hotel Panorama 3*
ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 3* и 4* хотели според местната категоризация.
ХРАНА - 7 богати закуски на блок маса.
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 8,80 лв. на човек;
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 399 лв.;
"Пакет допълнителни екскурзии": 299 лв. на човек, който осигурява:
•  Екскурзия до Хелзинки (пристигне с ферибот);
•  Посещение на островния замък в Тракай – старата столица на Литва;
•  Посещение на замъка Турайда – Латвия.
- "Пакет 7 вечери": 249 лв. на човек;
- Застраховка "Отмяна на пътуването"

Оферта № Е27